Trimis la pușcărie, după ce l-a ucis în bătaie pe cel care l-a pipăit

0

Șapte ani de închisoare – aceasta este pedeapsa pe care a primit-o din partea magistraților un botoșănean care l-a ucis în bătaie pe colegul de cameră. Sentința a fost pronunțată săptămâna aceasta de Tribunalul Botoșani, însă nu este definitivă.

Crima a avut loc la mijlocul lunii februarie, în municipiul Botoşani, când bărbatul, Cristian A., în vârstă de 34 de ani, s-a întâlnit în oraș cu o cunoștință care s-a oferit să-l găzduiască, dar și cu cel care avea să-i devină victimă. Au băut o sticlă de votcă, iar când s-a lăsat seara cei trei s-au întâlnit din nou în aceeași formulă, la locuința cunoștinței, într-o casă de pe strada Împărat Traian, unde au băut spirt medicinal. La un moment dat gazda s-a retras, iar cei doi, care trebuiau să împartă aceeași cameră, urmau să se culce. La scurt timp însă, între Cristian A. și celălalt tânăr care locuia deja acolo a izbucnit o altercație. Auzind cearta, gazda a revenit, moment în care l-a surprins pe Cristian A. lovindu-l cu pumnii în cap pe celălalt tânăr. În urma scandalului, Cristian A. a fost dat afară din casă, dar a doua zi dimineaţă cel bătut a fost găsit fără suflare.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar cu ajutorul poliţiştilor de la Investigaţii Criminale anchetatorii au reuşit să refacă întregul fir al întâmplărilor. Însă, până să fie interogat de procurori cu privire la fapta comisă, suspectul a ajuns la spital, unde a fost protagonistul unui alt incident violent. Internat în Secţia de psihiatrie, el a fost pus sub urmărire penală şi arestat preventiv pentru 30 de zile. Trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, Cristian A. a recunoscut săvârșirea faptei, dar a susținut în fața magistraților că nu a intenționat să ucidă victima ci doar să-i aplice o corecție pentru faptul că a început să-l pipăie cu tentă sexuală. I-ar fi aplicat 10 lovituri cu pumnul drept, în zona capului, însă celălalt tânăr nu a avut puterea să reacționeze deoarece era foarte beat. Deși a regretat fapta, botoșăneanul a fost condamnat la închisoare cu executare.

Ce a cântărit destul de mult în aplicarea pedepsei a fost violența ieșită din comun de care a dat dovadă agresorul. Ba mai mult, instanța a realizat că bărbatul avea antecedente penale fiind condamnat în trecut pentru furt și distrugere, el fiind eliberat condiționat în 2012. În plus, din cauza consumului de alcool asociat cu substanțe psihoactive, Cristian A. suferă de o tulburare de personalitate de tip instabil – emoțional. Totodată, din înscrisurile depuse la dosar a rezultat că acesta suferă de tulburare de personalitate antisocială decompensată depresiv, în perioada arestului preventiv recurgând la ingerarea unor obiecte precum o bucată de sârmă și o coadă de lingură. Astfel, deși a invocat că este susținător financiar al familiei formată din mama lui în vârstă de 65 ani și bunică în vârstă de 94 ani, Cristian A. a fost condamnat la șapte ani de închisoare în regim de detenție.

Deja ai votat!
se încarcă...