spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BT6 detalii care te ajută să alegi cel mai bun acoperiș

6 detalii care te ajută să alegi cel mai bun acoperiș

Piața materialelor de construcții a evoluat foarte mult în ultimii ani, drept urmare produsele disponibile la ora actuală sunt foarte moderne și pot fi folosite pentru a realiza construcții durabile și rezistente. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea pieței de construcții au apărut și producători care oferă produse la prețuri accesibile însă și de o calitate mai puțin lăudabilă.

Drept urmare, împreună cu echipa de la www.linerecomet.ro, o firmă din Suceava care oferă cele mai bune prețuri pentru țiglă metalică și în Botoșani, am decis să prezentăm 6 detalii care te ajută să alegi cel mai bun acoperiș.

Iată care sunt acestea:

Tipul acoperișului

Înainte de toate va trebui să stabilești tipul acoperișului pe care ți-l dorești.

Atunci când alegi tipul acoperișului trebuie să te gândești la arhitectura clădirii, la bugetul de care dispui și totodată la calitatea acoperișului dorit.

Acoperișurile pot fi din țiglă metalică, din țiglă ceramică, din șindrilă bituminoasă, din tablă fălțuită, din tablă cutată dar și din alte materiale mai mult sau mai puțin calitative. Exista deci o mulțime de opțiuni.

Totuși, recomandarea noastră este să optezi pentru un acoperiș din țiglă metalică. Acesta se prezintă foarte bine la majoritatea capitolelor, printre care cele mai importante sunt calitatea și costurile. Este ușor de întreținut, de montat, este durabil și are un preț de achiziție accesibil.

Durabilitate

Nu construiești acoperișul o dată la câțiva ani, iar de aceea ar trebui să pui accent pe durabilitate. Astfel, atunci când alegi tipul acoperișului tău, interesează-te despre rezistența sa.

Gândește-te că va fi expus la condiții meteo severe, așa cum sunt ploile, vântul, furtunile și la alte fenomene la fel de dure. Mai mult decât atât, ultravioletele dar și zgârieturile pot afecta la rândul lor foarte mult acoperișul, așa că este obligatorie alegerea unor materiale cât mai durabile.

Și în acest sens țigla metalică se dovedește a fi un material foarte bun pentru acoperișuri. Are o durabilitate ridicată și totodată aspectul atrăgător se păstrează foarte bine în timp.

Design

Designul reprezintă cu siguranță un alt criteriu foarte important. Îți dorești o casă frumoasă, nu? Un acoperiș urât poate strica întreaga arhitectură a casei, iar de aceea ar trebui să oferi atenție detaliilor.

Avantajul țiglei metalice este faptul că vine disponibilă în mai multe variante de culoare, ceea ce face alegerea mult mai ușor de realizat. Indiferent că vrei o nuanță strălucitoare sau mată, țigla metalică se va încadra perfect în întregul decor al casei tale, pentru a obține o locuință de vis.

Montaj și întreținere

Costurile pentru achiziția unui acoperiș pot fi destul de mari. De asemenea, montajul poate fi la rândul său foarte costisitor. Din acest motiv este important să optezi pentru un acoperiș a cărui montaj nu este foarte greu de realizat. Cu cât lucrarea este mai dificilă, cu atât va fi și mai scumpă.

Este recomandată alegerea unui acoperiș care nu necesită prea multe lucrări de întreținere. Toate acoperișurile trebuie verificate însă regulat și curățate de frunzele uscate și de alte resturi vegetale care ar putea ajunge în sistemul pluvial.

Aceste lucrări prelungesc considerabil durata de viață a acoperișui, iar de aceea sunt recomandate.

Garanție

La fel de importantă este și garanția pe care o poți primi pentru acoperișul achiziționat. Nu îți dorești ca acesta să necesite înlocuire sau reparații doar după 2-3 ani de la montaj, nu? De asemenea, să vezi că acoperișul își pierde culoare poate fi foarte dezamăgitor.

Pentru astfel de probleme, firmele serioase oferă o garanție de cel puțin 5 ani, timp în care anumite probleme tehnice pot fi acoperite fără alte costuri.

Greutatea acoperișului

Un acoperiș foarte greu va pune presiune pe structura din lemn a acoperișului dar și pe întreaga structură a clădirii, ceea ce ar putea cauza diferite probleme în timp. Din acest motiv sunt apreciate acoperișurile ușoare, care nu numai că sunt ușor de instalat ci totodată nu afectează structura clădirii.

Alege țigla metalică de la Liner Ecomet iar acoperișul construi va fi la nivelul așteptărilor tale.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...