Bebeluş născut pe prispa casei

0

O fată de 17 ani a născut chiar pe prispa casei cel de-al doilea său bebeluş, după ce ia venit sorocul. Sosirea ambulanţei nu a rezolvat prea multe, pentru că naşterea era deja declanşată, astfel că asistenta a ajutat-o să nască chiar pe prispă.

Incidentul a avut loc în comuna Albeşti, unde rudele tinerei au apelat serviciul 112 în seara zilei de duminică. Aceasta a început să resimtă durerile facerii şi a decis să vină la spital în ultima clipă, deşi nu a mers deloc la medic între timp.

Cum primul copil, născut la 15 ani, tot o fetiţă, a fost adus pe lumme la domiciliu, tânăra mămică a dorit să facă acelaşi lucru şi de această dată, însă durerile prea mari ale acesteia le-au făcut pe rude să solicite ajutorul cadrelor medicale. În momentul în care ambulanţa a ajuns la faţa locului pentru a o duce la Maternitate, naşterea deja începuse, tânăra fiind pe prispa casei, în poziţie de naştere, cu capul bebeluşului deja la vedere. Cadrele medicale de la Ambulanţă nu au avut ce face altceva decât să o asiste pe fată şi să o ajute să nască chiar acolo, fiind imposibil de a o mai muta chiar şi în ambulanţă. După câteva zeci de minute, asistenta din cadrul SJA a ajutat-o pe aceasta să aducă pe lume o fetiţă de 1620 de grame, ulterior transportându-le pe amândouă paciente la Maternitate.

Din cauza lipsei controalelor pe timpul sarcinii, dar şi a faptului că bebeluşul a venit pe lume la doar 30 de săptămâni (şapte luni), starea de sănătate a fetiţei era una precară, fiind nevoie de atenta supraveghere a medicilor. „Copilul este admis cu stare generală influenţată, detresă respiratorie, hipoglicemie neonatală. Se menţine în continuare cu stare generală influenţată, în incubator, fiind necesar oxigen suplimentar pentru menţinerea saturaţiei în limite normale, aând şi crize de apnee. Este monitorizat în vederea stabilirii şi prevenirii complicaţiilor prematurităţii”, a percizat medicul specialist în neonatologie şi pediatrie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...