Planuri pentru asfaltarea Bulevardului Eminescu, tronsonul cu pavele

0
btr

Reabilitarea Bulevardului Eminescu se află la faza „de analiză”. Deşi s-au tot dat asigurări că lucrările pe tronsonul cuprins între străzile Marchian şi Octav Onicescu sunt prioritare, acestea nu s-au mai executat pe contractul pe întreţinere şi reparaţii străzi, care a expirat pe 3 august. Acum edilii au un nou contract, cu o valoare de 450.000 de lei, în care este prins şi Bulevardul Eminescu. La această dată nu se ştie dacă lucrările vor fi executate până la finele acestui an, mai ales că se ia în calcul o nouă soluţie tehnică. „Analizăm posibilitatea de a scoate pavelele și de a pune asfalt. Ne gândim și la această variantă, am rugat colegii de la Direcția Edilitare să facă măsurători, să facem un calcul estimativ, cât ar costa lucrarea iar mai apoi să luăm o decizie dacă vom aborda acest tronson. În ipoteza în care vom decide, vor trebui scoase pavelele și turnate două straturi de asfalt”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Pornind de la experienţa sa în domeniul construcţiilor, specializarea drumuri, dar şi din discuţiile cu alţi specialişti în domeniu, viceprimarul a ajuns la concluzia că nu poate fi turnat un covor de asfalt pe pavele.

„Inițial, ne-am gândit să facem reparații punctuale, cu pavele. Acea porțiune de bulevard ne ridică probleme de foarte mult timp, se pare că această soluție de a pune pavele pe carosabil este una care arată bine estetic dar nu este fiabilă”, a mai spus Marian Murariu.

btr
btr
btr
btr

 

Deja ai votat!
se încarcă...