Polițist cercetat pentru ultraj, după ce și-a înjurat și amenințat colegii

0

Un polițist din cadrul Biroului de Investigații Criminale Dorohoi a ajuns să fie cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuz de recoltare de probe biologice și ultraj, după ce i-a amenințat pe proprii colegi. Cercetările se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Incidentele s-au petrecut vineri, pe 23 august, când polițistul, în vârstă de 33 de ani, aflat în timpul liber, conducea mașina personală, o autoutilitară pe o stradă din Dorohoi. La un moment dat, în timp ce se afla în trafic, de la mașină s-a desprins o portieră, care a căzut mai apoi pe trotuar, însă polițistul și-a văzut de drum.

Ulterior, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la incident, iar în timp ce efectuau cercetări, la fața locului s-a întors și polițistul cu pricina, lipsa portierei de la mașină dându-l de gol. Când colegii i-au cerut să sufle în etilotest și să meargă la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, agentul a refuzat controlul alcoolscopic, după care a avut un comportament recalcitrant față de polițiștii care efectuau cercetări, adresându-le amenințări.

„În cauză a fost declanșată și o cercetare disciplinară, însă aceasta a fost suspendată până la soluționarea dosarului penal”, a precizat pentru „Monitorul” Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!
se încarcă...