Pușcărie după un jaf comis din cauza dependenței de păcănele

0

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Cucorani, comuna Mihai Eminescu, care a jefuit o bătrână din sat, în primăvara acestui an pentru a face rost de bani pentru jocurile de noroc, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie.

Atacul a avut loc în noaptea de 17 spre 18 aprilie, când tânărul, Alexandru Paul A., chefuise într-un bar unde a băut și a pierdut banii la jocurile de noroc. După ce s-a întunecat, el a revenit la domiciliu, unde a continuat să bea în compania mamei sale, dar după numai o oră el a realizat că nu mai avea bani și a decis să meargă la o octogenară din sat cu gândul să o jefuiască. A reușit să intre în locuința bătrânei, după care a strâns-o de gât pe femeie cerându-i banii. Deși inițial octogenara a refuzat, într-un final i-a dat individului cei 3.500 de lei pe care îi avea ascunși în lada patului. Când s-a văzut cu banii, individul a mers acasă, s-a schimbat de haine, iar a doua zi a început să cutreiere din nou barurile din sat și din Botoșani, jucând la păcănele.

Doar că între timp, oamenii din sat au început să vorbească de cele întâmplate, iar faptele au ajuns până la urechile bunicii individului, bătrâna sunându-și imediat fiica pentru a o anunța despre ispravile fiului. Femeia, care muncea în oraș, s-a întors imediat acasă și a găsit 1.000 de lei ascunși într-o cutie de individ. Așa că, fără să mai stea pe gânduri, i-a anunțat pe polițiști, denunțându-și fiul, ocazie cu care au fost recuperați alți 1.300 de lei. Mai mult, și bunica tânărului le-a pedat polițiștilor hainele cu care individul fusese îmbrăcat în timpul atacului.

Culmea este că între timp tânărul câștigase la păcănele, dar norocul nu a fost de bun augur pentru că în scurt timp el a fost reținut de polițiști și arestat preventiv. Audiat, el a dat vina pe patima jocurilor de noroc susținând că a ajuns să fie dependent de ele, dar inițial a încercat să-i păcălească pe anchetatori invocând că ar fi cheltuit toți banii. Trimis în judecată, Alexandru Paul A. a recunoscut totul. Din acest motiv, procesul a mers destul de repede, în patru luni de la comiterea faptei el fiind condamnat definitiv. Sentința finală a fost pronunțată ieri de Curtea de Apel Suceava, când magistrații au laut act de faptul că bătrâna și-a recuperat toți banii furați.

Deja ai votat!
se încarcă...