Noi parcări cu plată în municipiul Botoşani

0

În municipiul Botoşani vor fi înfiinţate noi parcări cu plată. În şedinţa de mâine, aleşii municipali vor dezbate şi proiectul vizând modificarea regulamentului de circulaţie în municipiul Botoşani. Una dintre modificări vizează înfiinţarea de noi zone unde şoferii vor plăti taxă pentru a-şi putea lăsa maşinile. Astfel, pe lângă cele 14 parcări cu plată, vor mai fi montate parcometre la Big, în parcarea subterană şi supraterană, pe bulevardul George Enescu, de la intersecţia cu Bulevardul Eminescu, până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina (pe partea magazinului Profi), zona Piaţa Mare (de la sensul giratoriu Bazar până la Big) şi lângă fostul cinematograf Luceafărul.

Societatea Eltrans urmează să cumpere din fonduri proprii noi parcometre, care vor fi instalate în cele patru zone unde se va plăti taxă.

Totodată, şoferii vor avea la dispoziţie şi abonamente pentru aceste parcări. Aceste abonamente costă 10 lei (pentru o zi), 70 de lei pe lună (doar pentru o singură parcare), 100 de lei pe lună (pentru oricare parcare cu plată din municipiu), respectiv 200 de lei (în oricare zonă cu plată, dar pentru persoanele juridice). Abonamentul pe un an are o valoare de 1000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, înfiinţarea de noi parcări cu plată este impusă de faptul că se circulă cu dificultate în interiorul inelului format de Calea Naţională, Sucevei, Ocolitor Pacea, Viilor, Petru Rareş, Calea Naţională, în zonele centrale, în zonele pieţelor şi unităţilor de învăţământ.

Deja ai votat!