Proteste în fața Prefecturii și a CJ-ului pregătite de un fost deputat (video)

0

Nu voi lăsa nicio clipă garda jos, dacă nu rezolv această problemă într-o săptămână, am discutat deja cu sute de oameni, vom ieși în stradă și vom manifesta în fața Prefecturii și Consiliului Județean (CJ)”, a declarat, ieri, fostul deputat PNL Verginel Gireadă, soțul primarului comunei Mihai Eminescu, dar și șef serviciu în cadrul aparatului de specialitate al primarului și responsabil cu investițiile din comuna vecinăă municipiului.

Reacția lui Verginel Gireadă vine după ce, de la începutul săptămânii, transportul de călători până la ieșirea din satul Cătămărești Deal a fost sistat ca urmare a amendării societății Microbuzul care opera pe această rută fără licență de transport.

Am avut o discuție cu domnul Gireadă ieri (n.r. – marți), am auzit problemele care au apărut în această zonă. Noi, Consiliul Județean, nu putem interveni pe zona municipiului Botoșani sau a comunei Mihai Eminescu, punctual. Avem firmă care se ocupă de transportul Botoșani – Mihai Eminescu. Soluția pe care o vedem în momentul de față, prin care CJ poate să facă ceva, este suplimentarea curselor Botoșani – Cătămărești Vale. Este singura soluție, dar bineînțeles cu acceptul firmei Miss Andreea”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ care a preluat atribuţiile lui Costică Macaleți pe perioada cât acesta este bolnav.

Dorin Birta a afirmat că Primăria Mihai Eminescu ar putea înființa un traseu pe ruta Cătămărești Deal – Botoșani, dar este o procedură mai complicată. „Am avut și această discuţie, i-am propus domnului Gireadă să facă acest lucru, dar e destul de complicat să facă acest demers. Rezolvarea trebuie să vină acum”, a mai spus Birta. Acesta a recunoscut că a primit o adresă de la Primăria Mihai Eminescu legată de a suplimenta numărul de curse între Cătămăreşti Deal și Mihai Eminescu, lucru pe care CJ nu-l poate face și așteaptă o solicitare pentru suplimentarea de curse pe întregul traseu. „Suntem de acord, iar dacă și firma Miss Andreea este de acord, nu avem nicio problemă”, a declarat vicepreședintele CJ, subliniind că operarea licenței nu o poate face decât societatea Miss Andreea și nu poate exista nicio subcontractare sau concesionare către Microbuzul.

Recent, firma Microbuzul a fost amendată cu 6.000 de lei pentru că a efectuat curse de călători fără licență până în Cătămărești Deal, deși traseul său se termina la limita municipiului Botoșani. Cursele erau efectuate în urma unei înțelegeri tacite cu Primăria Mihai Eminescu și reprezentanții firmei Miss Andrea care opera licența de transport județean pe acest traseu. Dacă în urmă cu șapte ani cei doi transportatori erau într-un război penal, Dumitru Bălan acuzând Miss Andreea că oprea în stațiile concesionate de el de la municipalitate, acum ei s-au înțeles în sensul ca Microbuzul să opereze până în Cătămărești Deal, iar Miss Andreea să poată folosi și stațiile din oraș, deși conform licenței mașinile ei nu puteau opri decât la autogară și la ieșirea din municipiu.

Deja ai votat!
se încarcă...