Traficant de țigări trimis în judecată. Ițele duc spre un primar

0

Bărbatul arestat în luna aprilie, după ce a fost surprins transportând aproximativ 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani pentru fapte asimilate infracțiunii de contrabandă. În vârstă de 34 de ani, Bogdan Dumitru Vasilache a fost trimis în boxa acuzaților pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Dosarul a trecut deja de Camera preliminară, iar luna viitoare ar urma să aibă loc primul termen de judecată.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pe 14 aprilie, după ce un echipaj de poliție, care acționa pe strada Pacea din municipiul Botoșani, i-a făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta pentru verificări. Era vorba de un VW Transporter cu numere de Bulgaria, însă cel de la volan a ingnorat semnalele, iar echipajul a plecat imediat în urmărirea fugarului. Mașina suspectă şi-a continuat până în sensul giratoriu de la Hand of Help, unde a virat mai apoi la stânga pe bulevardul George Enescu, unde a fost blocat. În acel moment, din maşina suspectă au sărit doi bărbaţi, care au luat-o la fugă pe alei. Atunci, polițiștii au pornit în urmărirea lor şi au reuşit să-l prindă doar pe un suspect, Bogdan Dumitru Vasilache, celălalt individ reușind să scape.

Mașina a fost percheziționată, iar în interior s-au găsit aproximativ 10.000 de pachete de ţigarete, fiind ridicată şi o sumă de bani, respectiv circa 10.000 euro. Arestat, Bogdan Dumitru Vasilache a stat în spatele gratiilor până pe 7 iunie, când magistrații Tribunalului Botoșani au dispus eliberarea lui. Cu toate acestea, numele însoțitorului său a rămas necunoscut. În schimb, în mașină polițiștii au descoperit un atestat de producător emis pe Primăria comunei Păltiniş pe numele lui Costel Romanescu, nimeni altul decât primarul localității, un carnet cu avize de însoţire a mărfii, un tichet de cântar, dar și alte bunuri (nr – șase cutii cu rulmenți, un filtru auto și o cutie de ulei auto) care au fost revendicate de o firmă Nord Land Agricultury SRL, din comuna Păltiniș, administrată de Cosmin Constantin Romanescu și la care asociat unic figura tot primarul Costel Romanescu.

Aceste aspecte nu par să fie întâmplătoare. În iunie 2016, la scurt timp după ce a fost reales primar, Costel Romanescu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT fiind bănuit că ar fi sprijinit o grupare infracțională organizată specializată în traficul cu țigări, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Botoșani.

În total, în dosar au fost inculpate 40 de persoane, faptele petrecându-se în 2012. Atunci, susțin anchetatorii, Costel Romanescu ar fi pus la dispoziția traficanților o fermă de vaci din zona unei balastiere unde contrabandiștii au depozitat temporar coletele cu țigări. Drept răsplată, el ar fi primit o parte dintre țigări, pe care le-ar fi vândut mai departe. Din grupare ar fi făcut parte și Emil Bujor, dărăbăneanul implicat în accidentul mortal din aprilie 2016 din Darabani, din Sâmbăta Patimilor, când în urma unei curse cu maşini, la beţie, o tânără de 22 de ani a fost ucisă, iar fratele ei a fost rănit grav.

Deja ai votat!
se încarcă...