spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCirc în Consiliul Municipal Botoşani de la DSPSA (video)

Circ în Consiliul Municipal Botoşani de la DSPSA (video)

Consilierii municipali botoşăneni au demonstrat astăzi că pentru ei prioritar este războiul politic, nu dorinţa de a colabora pentru a rezolva problemele urbei. Motivul scandalului l-a reprezentat proiectul privind modificarea organigramei Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, care viza inclusiv mutarea unui angajat de la stadion la padocuri. Angajatul este cel care a depus un memoriu la CL în care s-a plâns de comportamentul lui Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

„Haideți să așteptăm să vedem ce spune Poliția, cum se termină dosarul în instanță, ce spune comisia și după aia să-l mutăm la padocul de animale. De ce vreți să-l pedepsiți? Și de ce îl susțineți pe domnul  Țurcanu în continuare? Faceți propunerea asta în CL ca să-l mutați exact pe omul acesta care se chinuie să spună ce a pățit. Și nu puteți lua nicio măsură la adresa domnului Țurcanu”, i-a reproşat Cosmin Andrei primarului Cătălin Flutur.

În replică, primarul i-a răspuns că promovează orice proiect de hotărâre care vine de la instituțiile subordonate. „Eu credeam că și padocul și stadionul și Sala Polivalentă, dacă vorbim de DSPSA, toate aparțin de municipiu. Acum cine ar trebui să muncească la padocuri? Roboți sau cine? Este o modificare de post, nu vorbim de persoane, ci de post. A, anticipați că se va întâmpla lucrul acesta. Și chiar dacă ar fi așa, care e problema? Ăia care lucrează acum la padoc  nu sunt salariați ai Primăriei Botoșani?”, a spus Cătălin Flutur.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a explicat că respectivul angajat este lăcătuş mecanic, iar la padoc ar avea front de lucru pe măsura calificării sale.

Reacţia primarului nu a rămas fără ecou în tabăra social democrată, Mihai Tincu afirmând „nu e moral”. „Ce nu e moral? Să lucrezi?”, i-a replicat primarul.

Proiectul cu modificarea organigramei a fost respins la vot.

Circul a continuat la proiectul care viza numirea comisiei, care să analizeze situaţia de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement. Stabilirea comisiei urma să se facă prin vot secret. Social democraţii i-au propus în comisie pe Cosmin Andrei, Gabriel Tănasă și șeful serviciului resurse umane din cadrul Primăriei, iar liberalii pe Marius Oroșanu. După câteva minute, liberalii au anunţat că nu participă la vot şi au părăsit sala, în ciuda apelurilor făcute de consilierii PSD. Social democraţii au urmat procedura de vot, însă în final s-a anunţat că proiectul nu poate fi votat, din lipsă de cvorum. În sală erau doar 11 consilieri şi trebuiau să fie 12. În aceste condiţii, proiectul va fi dezbătut într-o şedinţă viitoare.

btrhdr
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...