Tineri atacaţi într-un parc de un câine periculos

0

Doi tineri care au fost atacaţi de un câine agresiv, într-un parc din centrul municipiului, au apelat la ajutorul jandarmilor. Scenele s-au petrecut miercuri seară, când cei doi tineri stăteau pe o bancă din părculeţul aflat în vecinătatea Cercului Militar Botoşani şi au fost atacaţi pe neaşteptate de un American Staffordshire Terrier, lăsat liber şi fără botniţă de proprietarul său aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tinerii au reuşit să evite muşcăturile, dar au fost zgâriaţi, aşa că au sunat la 112. Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a intervenit imediat, dar între timp proprietarul patrupedului i-a pus lesa şi botniţa câinelui şi a plecat din zonă. Jandarmii au plecat pe urmele lui şi l-au depistat pe strada Ștefan Luchian, bărbatul fiind amendat cu 1.500 de lei pentru lăsarea nesupravegheată a animalului şi pentru neluarea măsurilor pentru împiedicarea atacului canin.

Conform normelor privind deţinearea câinilor periculoşi sau agresivi (n.r. – inclusiv American Staffordshire Terrier), plimbarea câinilor din anumite rase prin  locurile publice este permis doar cu lesă şi botniţă, iar proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani.

Deja ai votat!