spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BT"Cadou" de la aleşii locali - A fost majorată taxa în parcările...

„Cadou” de la aleşii locali – A fost majorată taxa în parcările cu plată

De la jumătatea lunii septembrie, şoferii vor plăti mai mult dacă vor dori să-şi lase maşinile în parcările cu plată. Astfel, taxa va fi de 2 lei pe oră. Aceasta este una dintre modificările care au fost aprobate în şedinţa de ieri a deliberativului local. Mai întâi se aşteaptă avizul de legalitate din partea Prefecturii, după care societatea de transport local va derula şi o campanie de informare a cetăţenilor vizând ajustarea taxei. Victor Ivănescu, directorul general al Eltrans, a ţinut să precizeze că este cea mai mică taxă din ţară, ajustarea taxei fiind impusă de cuantumul cheltuielilor pe care le are societatea de transport local.

Şoferii trebuie să fie foarte atenţi unde îşi lasă maşinile deoarece, de la jumătatea lunii septembrie se va plăti mai mult şi în ceea ce priveşte blocarea/deblocarea maşinilor. Astfel, taxa de deblocare va fi 75 de lei (faţă de 37,5 lei cât este în prezent), iar taxa pentru ridicarea maşinilor va fi de 275 de lei (faţă de 250 de lei în prezent), o sumă similară urmând a se plăti şi pentru transportul maşinii ridicate la parcul auto al Eltrans. La aceste sume se adaugă 40 de lei pentru fiecare zi de depozitare a maşinii la Eltrans. Totodată, s-a stabilit că pentru relocarea unui autoturism se va plăti o sută de lei.

Taxa de deblocare este de 75 de lei la autoturisme  şi platforme, 120 de lei pentru autoutilitare, microbuze şi rulote, 300 de lei pentru autocare, camioane, tractoare, remorci şi alte autovehicule ce depăşesc masa de cinci tone, respectiv 500 de lei pentru autovehicule cu masa de peste 20 de tone.

Au fost introduse abonamentele pentru un an şi cele pentru persoanele juridice

Abonamentele din parcările cu plată vor fi 10 lei pentru o zi, 125 de lei pe lună (în orice parcare, persoane fizice), 200 de lei pe lună (în oricare parcare, persoane juridice), 1400 de lei pe an (persoane fizice), respectiv 2000 de lei pe an (persoane juridice). Abonamentele pentru un an de parcare se vor elibera în limita a 50% din totalul numărului de locuri de parcare, în ordinea depunerii cererilor.

În unele parcări cu plată se va plăti şi în weekend

O altă noutate este şi aceea că în parcările din zona centrală, se va plăti nu numai de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, ci şi sâmbăta şi duminica, în itnervalul 8.00 – 14.00. Măsura vizează parcările Piaţa Centrală – Comaliment, Piaţa Viilor, Calea Naţională – BRD, Romarta, Elvila, Piaţa Mare (de la sensul giratoriu Bazar – până la Big).

Noi parcări cu plată în municipiu

Tot aleşii locali au votat înfiinţarea a încă trei parcări cu plată, respectiv Piaţa Mare (de la sens giratoriu Bazar până la Big), Bulevardul George Enescu (de la sens giratoriu Bulevardul Eminescu, până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina, pe partea magazinului Profi) şi în zona fostului Cinematograf Luceafărul. Totodată, vor fi montate parcometre şi în Griviţa (în faţa complexului comercial) şi pe Primăverii (Complex Căminul). Cele două parcări figurau în vechiul regulament, însă nu au fost până acum preluate de către Eltrans deoarece nu existau parcometre. Victor Ivănescu a mai precizat că societatea va achiziţiona cinci parcometre noi care vor fi amplasate în parcările din zona centrală, urmând ca parcometrele existente să fie relocate. Iniţial, se dorea şi amplasarea de parcometre la parcarea subterană şi supraterană de lângă Piaţa Centrală, însă municipalitatea mai are de rezolvat unele probleme în ceea ce priveşte mentenanţa sistemelor şi avizul de la ISU.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...