Criza locurilor de parcare de la Spital a ajuns și la CJ (video)

1

Criza locurilor de parcare de la Spitalul Județean „Mavromati” a ajuns și în atenția consilierilor județeni. Cea care a adus în discuție subiectul a fost consilierul județean liberal, Rodica Abăcioaiei, care a povestit o întâmplare care i-a fost adusă la cunoștință și care avea în centrul ei un pacient bolnav de cancer.

Un bolnav, la ora 8 fără un sfert, este în curtea spitalului, fiind programat la chimioterapie. Nu găsește niciun loc de parcare, singurele locuri libere fiind cele rezervate taxi-urilor. Acolo, evident că, nu a putut staționa nici măcar câteva minute și a fost invitat în mod nepoliticos de către personalul administrativ al spitalului, nu cel care se ocupa de parcare, în altă parte. Omul nu mai avea timp să meargă la un kilometru la următoarea parcare, a parcat pe Marchian, în fața spitalului, și a mers să-și facă ședința. Evident, în timp ce omul era cu perfuzia în braț, Poliția Locală își făcea datoria și îl înștiința, pe bord, că este invitat pentru a-și plăti amenda pentru parcare neregulamentară”, a declarat Rodica Abăcioaiei.

Legitimații speciale pentru bolnavii oncologici

Aceasta a propus ca persoanele care sunt bolnave de cancer să beneficieze de o legitimație dată de spital, care să le permită să parcheze pe locurilor persoanelor cu handicap. Mai mult, ea a arătat că două locuri de parcare pentru persoanele cu handicap sunt prea puține în curtea unui spital județean, mai ales că bolnavii de cancer, „și așa au trauma pe care o au”. „Nu cred că noi trebuie să le creăm o traumă în plus. Plus că fie cald, fie frig ei nu mai pot parcurge încă un kilometru până la următorul loc de parcare”, a subliniat consilierul județean liberal.

CJ vrea să cumpere terenul dinspre Bulevard

Vicepreședintele CJ, Dorin Birta, cel care a preluat atribuțiile lui Costică Macaleți pe perioada cât acesta este în concediu medical, a subliniat că nu este o problemă nouă cea a parcării de la spital, dat că deja s-au făcut pași înainte, cerând conducerii unității sanitare să ia legătura cu proprietarul terenului din vecinătate, spre Bulevard, unde au fost defrișați copacii, pentru a putea fi achiziționat în vederea amenajării unei parcări noi. „Am cerut de la Spitalul Mavromati să facă o solicitare de a achiziționa terenul de lângă Spitalul Județean. Este proprietate privată. Măcar să avem informația la cât se ridică terenul. Este necesară o parcare acolo… Îmi doresc să rezolv această problemă și tocmai de aceea am luat această decizie, se poate verifica. Suntem în discuții, s-a cerut o ofertă de la respectivul proprietar”, a declarat Dorin Birta, adăugând că pe acel teren s-ar putea amenaja o parcare decentă, dar cu plată.

Plata parcării se va face cu ora

O altă problemă ridicată de către consilierul județean liberal o reprezintă faptul că plata parcării la Spitalul Județean nu este diferențiată în funcție de timp, ci este 5 lei, indiferent de timpul de staționare. Vicepreședintele CJ Dorin Birta a cerut reprezentantului spitalului aflat la ședință informații despre această situație, care au recunoscut că așa sunt taxate toate mașinile, susținând că nimeni nu recunoaște că ar sta mai mult de jumătate de oră sau o oră. „Problema asta cred că se poate reglementa. Mi se pare normal să se plătească la oră”, a conchis Birta.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

se încarcă...