„Culorile Nordului”, la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

0

În perioada 1 – 16 septembrie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui expoziția ,,Culorile Norduluiˮ – autor Lila Lungulescu. Vernisajul va avea loc duminică, începând cu ora 11.30. Lucrările vor fi prezentate de muzeograful Ana Coşereanu.

,,Culorile Nordului” este cea de-a doua expoziţie personală a artistei Lila Lungulescu, deschisă la Galeriile botoșănene şi reuneşte peste 50 de lucrări, cu diverse tematici și dimensiuni, realizate în ulei pe pânză, acrylic  pe pânză, acrylic și colaj pe pânză.

Lucrările sunt parte a unui proiect desfășurat pe parcursul anului 2019, având ca intenție redarea pe pânză a magnificului spectacol cromatic oferit de fenomenul misterios numit ,,Aurora borealăˮ, desfășurat pe cerul nocturn din regiunile nordice ale planetei.

Alături de lucrările cu această tematică vor fi expuse portrete, naturi statice, precum și lucrări cu o abordare abstractă.

Referindu-se la lucrările care vor fi expuse la Galerii, Lila Lungulescu susţine că „armonia și echilibrul acordurilor cromatice transmit senzația de bucurie și celebrare a vieții  într-o viziune prin excelență liricăˮ

„Interesată de fenomenul artistic în general și de artele vizuale – în special, Lila Lungulescu a transformat o pasiune de o viață într-un mod de a se exprima plastic în mod profesionist, fiind absolventă a cursurilor de master ale Facultății de Arte Plastice și Design din Iași, clasa profesorului Zamfira Bârzu – secția pictură. Ca urmare a muncii tenace, a prezenței în diverse galeii în expoziții colective și de grup – peste 60 de participări, în țară și în străinătate, Lila Lungulescu a devenit în 2019 membră a Uniunii Artiștilor  Plastici din România”, a declarat Ana Coşereanu.

Potrivit muzeografului botoşănean, Lila Lungulescu a participat la tabere de artă și la concursuri de pictură, obținând și două premii internaționale: Premiul de Excelență -la proiectul-concurs  de artă grafică şi fotografie „Imagine RO” (Tokyo, Japonia) – 2016 și  Premiul I la secțiunea pictură-grafică  în cadrul Expoziției Internaționale de Arte Plastice și Decorative a Școlilor Populare de arte, Ediția  a XXI-a.

+0 -0
se încarcă...