ÎPS Teofan – Viaţa lumii este în conformitate cu câtă rugăciune se află în lume (video)

0
btr

Sute de botoşăneni au participat astăzi la slujba de sfinţire a casei parohiale din satul Siliştea – comuna Stăuceni, urmată de Sfânta Liturghie. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de părintele protopop Lucian Leonte şi de un sobor de preoţi şi diaconi. De la slujbă nu au lipsit Cozmin Epuaş, primarul comunei Stăuceni şi alţi oficiali locali.

În cuvântul de învăţătură, ÎPS Teofan a vorbit despre importanţa credinţei. „Putem spune chiar şi mărturisesc aceasta sfinţii părinţi, că viaţa lumii este în conformitate cu câtă rugăciune se află în lume. Dacă există multă răutate, multă sminteală, mult lucru care nu se cuvine în viaţa noastră şi în viaţa lumii este pentru faptul că există prea puţină rugăciune şi prea slabă această rugăciune. Iar dacă există lucruri frumoase în lume şi există, această stare de frumos şi de bine se datorează faptului că există oameni care se scoală la miezul nopţii şi citesc Psaltirea, există oameni pentru care o zi nu se încheie dacă nu a fost rostit un Paraclis, un Acatist al Maicii Domnului. Un ceas de rugăciune, o participare precum a noastră astăzi la rugăciune, printr-o citire a Psaltirii, un ceas de rugăciune este mai important decât o mie de emisiuni la televiziune, de dispute politice de un fel sau altul, care sunt în general sterile, sunt importante pentru momentul acela, dacă sunt importante, că multe sunt purtătoare de minciună. Toate acestea multe la un loc nu echivalează, nu se apropie nici pe departe de un ceas de rugăciune rostit cu smerenie ca mâna ocrotitoare a lui Dumnezeu să se reverse peste lume”, a spus, printre altele, ÎPS Teofan.

Credincioşii prezenţi la slujbă şi-au unit glasurile în rugăciuni şi cântări, cu speranţa în vremuri mai bune.  Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul coral condus de Laurenţiu Palade, inspector şcolar, grup care nu de puţine ori a fost felicitat de ÎPS Teofan pentru momentele înălţătoare oferite prin cântările bisericeşti.

btrhdr
btrhdr
btr
btrhdr
btr
btr
rbt
Deja ai votat!
se încarcă...