Comuna Vorona este în sărbătoare

0

În comuna Vorona, a debutat astăzi tradiţionala sărbătoare organizată în fiecare an, în debutul toamnei. Săptămâna Culturii la Vorona include mai multe manifestări organizate cu scopul de a pune în valoare această vatră a culturii botoşănene.

Astăzi, la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, vor fi sărbătorite cuplurile de aur ale comunităţii, cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la căsătorie. Totodată, va fi oficiată şi o slujbă de mulţumire pentru sănătate, longevitate, înţelegere şi reuşită în viaţă.  Cuplurile vor primi din partea autorităţii locale diplome şi tot pentru sărbătoriţi va fi organizat un moment artistic. De la ora 16.00, va fi organizată a VI-a ediţie a Concursului de bătut toaca „Toaca – Trâmbiţa îngerilor”. La concurs participă copii şi tineri din Vorona şi din comunele din zonă.

Mâine, este programată Ziua porţilor deschise la Primăria Vorona, prilej pentru localnici de a se întâlni cu oficiali locali şi reprezentanţi ai altor instituţii botoşănene. În acelaşi cadru vor fi prezentate proiectele comunităţii, realizate, în derulare, sau cele care se află la stadiul de intenţie.

Marţi, va avea loc târgul „Expo zoo”, ediţia a XIV-a, dar şi un colocviu de interes pentru fermierii locali. Pe 4 septembrie, Centrul de zi „Speranţa” va găzdui o dezbatere ce-i va avea în centrul atenţiei pe copii, la care vor participa oficiali locali, elevi, asistenţi sociali, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Tot miercuri, vor fi marcate şase decenii de la obţinerea primului titlul de campion naţional la oină.

Joi, gazdă a manifestărilor va fi Liceul Vorona, acolo unde va avea loc o dezbatere pe tema dezvoltării învăţământului profesional şi tehnic între cerinţe şi realitate. Gazdele vor prezenta şi planul de şcolarizare, dar şi baza materială dezvoltată cu sprijin financiar european, guvernamental şi local.

Vineri, reprezentanţii comunităţii se vor întâlni în Centrul de Informare Turistică pentru a discuta despre modalităţile de promovare a resurselor turistice din zona Voronei.

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” Vorona, va găzdui pe 7 septembrie, începând cu ora 16.00, Concursul de muzică populară pentru copii şi tineri „Moştenite din bătrâni”. Participă tineri solişti vocali şi instrumentişti din zona Moldovei. Aceştia vor fi acompaniaţi de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, dirijor Ciprian Potoroacă. Vineri seară, în faţa Centrului cultural va fi organizată o seară pentru tineri. Pe scenă vor urca Dianna Rotaru şi Ana Lesko.

Pe 8 septembrie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei”, va oficia, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie cu prilejul hramului, la Mănăstirea Vorona. Tot pe 8 septembrie, este programat şi Festivalul Internaţional de Folclor „Serbările Pădurii”, la care vor participa ansambluri şi grupuri folclorice din Botoşani, Suceava, Ucraina şi Republica Moldova. Invitaţi de onoare sunt Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, iar invitat special este Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii”, din Republica Moldova.

Pe 9 septembrie, ÎPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Sihăstria Voronei. Tot atunci, credincioşii se vor putea închina la moaştele Sfântului Onufrie.

Deja ai votat!
se încarcă...