Focul a făcut prăpăd în județ

0

Pagube uriașe după incendiul izbucnit astăzi după-amiază în satul Sîrbi, comuna Vlăsinești. „Incendiul a fost localizat și stins în limitele găsite. Au ars aproximativ 45 tone de furaje, depozitul construit din lemn, acoperișurile a două adăposturi pe circa 15 mp și cinci copaci (salcâmi)”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompieri militari și voluntari, cu trei autospeciale. Primăria Vlăsinești a pus la dispoziție două tractoare cu cisterne cu apă și un buldoexcavator. După ce au stins și ultimul focar, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au stabilit și ce anume a declanșat prăpădul, cauza probabilă fiind autoaprinderea.

În această seară, un alt depozit de furaje din gospodăria unui localnic din satul Viișoara Mare, comuna Viișoara a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Punctului de Lucru Darabani, precum și pompierii voluntari din Viișoara și Havârna. Focul s-a extins și la un saivan de oi, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o remorcă agricolă. Incendiul a fost localizat și stins în limitele găsite, însă flăcările au mistuit 10 tone furaje și saivanul de oi de circa 50 mp. Alte opt tone de furaje s-au degradat.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 23 de pompieri militari și voluntari, cu trei autospeciale. Primăria Viișoara a pus la dispoziție un tractor cu cisterna și un buldoexcavator. La final, reprezentanții ISU au stabilit și cauza probabilă privind declanșarea incendiului – fumatul în locuri nepermise.

Deja ai votat!
se încarcă...