Eltrans va fi plătită şi pentru ridicarea rablelor abandonate pe domeniul public

0

Societatea Eltrans îşi va suplimenta veniturile şi din ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public. În baza modificărilor aduse la regulamentului vizând circulaţia în municipiul Botoşani şi certificate prin vot al consilierilor municipali, societatea de transport local va încasa câte 150 de lei pentru fiecare rablă ridicată de pe domeniul public, la care se va adăuga încă 100 de lei pentru transportul autoturismului în parcul auto al societăţii, respectiv o sută de lei pentru transportul la un centru de colectare fier vechi. Potrivit regulamentului, tariful de depozitare (de 40 de lei pe zi – n.r.) nu se aplică în primele 60 de zile calendaristice de la data depozitării autovehiculului la Eltrans. Acesta tarife vor fi decontate de municipalitate, se mai arată în regulament, urmând ca municipalitatea să-şi recupereze banii din valorificarea maşinilor predate la societăţile de preluare fier vechi.

Pe 26 august, municipalitatea botoşăneană a demarat activitatea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public. Echipa Eltrans a primit de la Poliţia Locală dispoziţie pentru a ridica un număr de cinci maşini.

„Dincolo de grija pentru aspectul estetic al orașului, afectat de imaginea deplorabilă a hârburilor lăsate să ruginească în stradă, este o veste bună pentru botoșăneni și prin prisma estimărilor polițiștilor locali, care spun că vor fi eliberate astfel, în următoarea perioadă, mai mult de 100 de locuri de parcare”, a declarat atunci primarul Cătălin Flutur, care a asistat la ridicarea primei maşini.

Echipa Eltrans este pregătită să ridice de pe domeniul public şi maşinile parcate neregulamentar, dar tot în baza dispoziţiilor primite de la Poliţia Locală.

Deja ai votat!