Nemulţumiri de la ridicarea deşeurilor

0

Directorul general şi directorul de producţie al Urban Serv, oficiali care şi-au câştigat funcţia în urma unui concurs, au de rezolvat o primă problemă. „În urma ridicării gunoiului la platforma din dreptul Bulevardului George Enescu, numărul 4 se formează o baltă care rămâne peste zi şi dezvoltă mirosuri neplăcute şi mai rău apa urât mirositoare nu merge la canal şi este antrenată de roţile maşinilor împrăştiind miros în toată zona. Această apă infectată dă bătăi de cap locatarilor, există riscuri de îmbolnăvire datorită microbilor ce sunt antrenaţi pe încălţăminte şi duşi în casă”, este mesajul transmis societăţii de un botoşănean care locuieşte în acea zonă.

Acelaşi botoşănean s-a adresat şi redacţiei Monitorul de Botoşani. „Poate ne ajutaţi pe această temă privind ridicarea deşeurilor menajere de la platforme. Ei golesc containerele în maşină, apoi le spală şi mizeria cu apă cu tot o varsă pe platformă. Platforma nefiind amenajată ca o cuva de colectare a apei, dirijează această apă cu mizerie şi  mirosuri pe zona asfaltată alei şi parcări băltind peste zi dezvoltând mirosuri neplăcute. Nu putem accepta aceste abuzuri făcute de Urban Serv, ne pun în pericol sănătatea”, a declarat botoşăneanul.

Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, a explicat că în această perioadă apare în rampe levigat (lichid care, în urma penetrării unui anumit substrat, conţine cantităţi semnificative de substanţe contaminante – n.r.), în principal de la cojile de pepeni aruncate de botoşăneni. Oficialul a dat asigurări că, după primirea mesajului, a dat dispoziţie să se spele toate rampele, inclusiv aleile sau porţiunile de stradă din acele zone. Cât priveşte existenţa canalelor de preluare a apelori uzate, Bogdan Buhăianu a adăugat că acestea, acolo unde nu există, trebuie realizate de municipalitate, deoarece rampele se află în proprietatea primăriei, iar Urban Serv doar le administrează.

Deja ai votat!
se încarcă...