Bani europeni pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale în Botoşani

0
btrhdr

Municipalitatea botoşăneană va asigura fonduri pentru înfiinţarea a 21 de întreprinderi sociale. Aceste finanţări pot fi obţinute de persoane care au până în 45 de ani, care nu au mai avut până acum nicio structură înfiinţată în baza legii privind societăţile comerciale. Fiecare întreprinzător va primi aproximativ 100.000 de euro.

Aceste întreprinderi sociale vor putea fi înfiinţate în cadrul unui proiect implementat de Primăria Botoşani în baza căruia a fost obţinută o finanţare de trei milioane de euro. Proiectul va fi derulat de Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Botoşani, societatea Locativa şi Asociaţia „Partener”.

Astăzi, consilierii municipali s-au întrunit în şedinţă pentru a da undă verde pentru asigurarea părţii de cofinanţare a acestui proiect, denumit „NESES – start – up social Nord Est, antreprenoriat social sustenabil în Regiunea Nord Est”.

Proiectul urmăreşte sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale sociale sustenabile, în vederea facilitării accesului la ocuparea forţei de muncă. Astfel, cele 21 de întreprinderi sociale vor însuma 102 de noi locuri de muncă. Alături de sprijinul financiar, vor fi furnizate şi  servicii personalizate de consiliere adresate persoanelor care doresc să înfiinţeze întreprinderi sociale. Aceste structuri nou înfiinţate vor contribui la combaterea sărăciei prin integrarea pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.

Dorin Burlacu, directorul DAS Botoşani, a explicat că instituţia pe care o conduce se va ocupa de gestionarea ajutoarelor financiare pentru 11 structuri sociale, iar Locativa de acordarea acestor ajutoare pentru zece structuri similare. Potrivit oficialului, acest proiect va fi derulat pe o perioadă de trei ani, întreprinderile sociale urmând a funcţiona cel puţin un an, în cadrul proiectului, după care să urmeze o perioadă de sustenabilitate de minim şase luni. În scurt timp, DAS va prezenta informaţii vizând grupul ţintă, respectiv graficul de acordare a acestor finanţări.

+0 -0
se încarcă...