Şoferi „problemă” scoşi din trafic de poliţişti

0

De beat ce era, nu a mai văzut pe unde este drumul şi a ajuns să meargă pe contrasens. Aşa a fost prins ieri un bărbat de 63 de ani, din oraşul Săveni, care a plecat la drum cu maşina cu toate că era beat criţă. Reperat de un echipaj al Poliţiei de Frontieră pe drumul naţional 29, bărbatul a fost tras pe dreapta, iar poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, chemaţi în sprijin, l-au verificat cu etilotestul. Cum aparatul a indicat o îmbibaţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul turmentat a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au oprit pentru control, pe raza localităţii Sadoveni, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Manoleasa. Întrucât şoferul mirosea a băutură, poliţiştii l-au testat alcoolscopic, etilotestul arătând o îmbibaţie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă în momentul în care l-au verificat în baza de date poliţiştii au mai descoperit ceva – cel în cauză nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul pe care îl conducea. Acuzat de refuz de recoltare de probe biologice şi conducere cu permis necorespunzător, bărbatul va fi anchetat penal şi riscă să ajungă în faţa instanţei de judecată, la finalul cercetărilor.

Seria nefastă de ieri s-a încheiat în municipiul Botoşani, pe Calea Naţională, când poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din municipiul Botoşani. Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, poliţiştii întocmindu-i la final un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Deja ai votat!
se încarcă...