Bebeluș adus acasă cu poliția

Polițiștii din Dorohoi au avut parte, miercuri seară, de o misiune mai puțin obișnuită. Aceștia au fost sesizați de un şofer care se deplasa pe o stradă din Satul Nou, în Dorohoi, că a văzut un copil pe marginea drumului, care părea dezorientat şi rătăcit. Acesta a încercat să îl întrebe cum îl cheamă şi unde locuieşte, însă copilul nu spunea nimic.

În scurt timp, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Dorohoi, care a reuşit să îl calmeze pe copilul de trei ani jumătate, care era speriat şi l-a transportat la Spitalul Dorohoi, pentru ca micuţul să fie evaluat de cadrele medicale în timp ce se încerca să se afle identitatea lui. În cele din urmă, oamenii legii au reuşit să afle identitatea copilului, aceştia aflând că micuţul a ieşit din curtea casei în care locuia, profitând de faptul că părinţii au uitat poarta deschisă şi a început să curteiere străzile.

La un moment dat a realizat că s-a rătăcit şi s-a speriat, nemaiputându-se comunica cu el. „În uma cercetărilor efectuate de colegii mei s-a stabilit că micuţul locuia la aproximativ 500 de metri de locul în care fusese găsit, astfel că a fost contactată familia, iar copilul s-a întors acasă”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Deja ai votat!