Municipalitatea continuă lucrările pe străzi (video)

1

Municipalitatea botoşăneană continuă lucrările pe partea de întreţinere şi reparaţii străzi. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a explicat că în această perioadă se fac plombări, acolo unde sunt probleme foarte mari. „Sunt câteva zone unde sunt gropi foarte mari şi unde vom interveni săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare. Este vorba de strada Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Eminescu, tronsonul între strada Sucevei şi strada Prieteniei, Calea Naţională, tronsonul dintre Sucevei şi limita municipiului către Cătămărăşi, străzile Ion creangă, Împărat Traian,  Puşkin, Petru Rareş, Iuliu Maniu, Dimitrie Ralet, Nicolae Iorga şi aleile Griviţa şi Zorilor”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, echipa de la Conrec va interveni pe aleea de acces în zona Colegiului Eminescu. În aceste zile se lucrează în parcarea din zona Grădiniţei 22, în cartierul Parcul Tineretului. Lucrarea a fost solicitată de botoşănenii care locuiesc în acea zonă.

Tot în această perioadă sunt programate lucrări pe străzile nemodernizate, Plopilor, Liliacului, Caisului, Zefirului Simion Bărnuţiu, Zimbrului, Libertăţii, Caşin şi Aleea Dumitru Furtună

Marian Murariu a mai arătat că se marchează trecerile de pietoni în dreptul unităţilor de învăţământ.

„După ce vom termina plombările, intenţionăm să abordăm şi nişte lucrări mai mari. Avem o lucrare pe strada Teatrului, zona Select. Acolo  vom termina lucrarea demarată la începutul verii”, a spus Marian Murariu, reamintind şi de intenţia edililor de a scoate pavelele de pe Bulevardul Eminescu, zona delimitată de străzile Marchian şi Octav Onicescu.

Toate aceste lucrări se derulează în cadrul contractului în valoare de 450.000 de lei, încheiat pentru perioada în care se derulează procedura de atribuire a contractului pe patru ani pentru  întreţinere şi reparaţii străzi. La această licitaţie singurul ofertant este firma Conrec, Marian Murariu estimând că până la finele acestei luni procedura de atribuire se va încheia.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Pe cand si definitivarea reabilitarii trotuarelor de pe strada Stefan Luchian ? Este vorba de portiunea dintre Octav Onicescu si blocul de pe Cuza Voda la parterul caruia a functionat Evidenta Populatiei. In zona zero trotuarele pe aceasta portiune se apropie de zero. Poate se gaseste o rezpolvare si la aceasta situatie.

se încarcă...