Crimă între tineri trimisă în fața judecătorilor

0

Principalul suspect în cazul crimei din Centrul vechi al municipiului Botoșani, comisă în luna iunie a.c., a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzația de omor. Aflat în arest preventiv, Bogdan Constantin Temelie, în vârstă de 20 de ani, originar din județul Dolj, va trebui să dea explicații în fața magistraților.

Agresiunea soldată cu decesul lui Marius Pompaș, care urma să împlinească 23 de ani, a avut loc la începutul pe fondul unui conflict izbucnit de la o tânără. Olteanul venise în Botoșani pentru a se întâlni cu o fată, însă în aceste împrejurări l-a cunoscut și pe cel care avea să-i devină victimă. În urma unor discuții contradictorii între cei doi, Bogdan Temelie ar fi luat o etajeră din ceramică și l-a lovit în cap pe botoșănean.

Rănit grav, Marius Pompaș a fost transportat la Spitalul Județean „Mavromati”, iar de aici a fost transferat la Iași. Aflat în comă de gradul II din cauza traumatismelor craniene suferite, botoșăneanul a stat internat aproape o săptămână pe Secția de reanimare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, însă nu a supraviețuit. Dispărut a doua zi după săvârșirea faptei, tânărul a fost dat în consemn și a fost reținut de polițiști, ulterior el fiind arestat preventiv.

Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au finalizat cercetările și l-au trimis pe agresor în boxa acuzaților. Dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile care i se aduc, Bogdan Constantin Temelie riscă, potrivit Codului penal, o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

+0 -0
se încarcă...