Astăzi – ÎPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Vorona

0

Astăzi, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei”, va oficia, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie cu prilejul hramului, la Mănăstirea Vorona. La slujbă sunt aşteptaţi mii de credincioşi, ştiut fiind faptul că în fiecare debut de toamnă botoşănenii, dar şi credincioşi din alte judeţe ale ţării sunt atraşi de acest loc încărcat de istorie, credinţă şi spiritualitate.

Mii de credincioşi de toate vârstele au participat, pe 8 septembrie 2018, la slujba oficiată la Mănăstirea Vorona, cu prilejul hramului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi.

„Vreau să îi mulţumesc în primul rând lui Dumnezeu că a ales această frumoasă poiană unde noi să ne adunăm în fiecare an la începutul anului bisericesc şi să ne revigorăm puterile pentru a merge înainte cu ajutorul Maicii Domnului, care este ocrotitoarea acestei mănăstiri. Mulţumim frăţiilor voastre, care anul acesta parcă, ca niciodată aţi umplut această curte şi i-aţi dat o frumuseţe, aşa cum nu are niciodată. Aţi venit la mănăstire, la Maica Domnului, cum spune o cântare din Ardel -am venit, Măicuţă, să te mai vedem, să-ţi spunem necazul, pe care-l avem. Cred că cu toţii aţi venit în primul rând pentru că avem, fiecare dintre noi, câte o dorinţă de îndeplinit şi vă mulţumim pentru prezenţă şi pentru rugăciuni împreună cu noi. Fie ca Bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă bucuria prezenţei şi a credinţei celei netrecătoare, ca fiecare dintre noi să alegem partea cea bună care nu se va lua de la noi”, a spus, în finalul slujbei de anul trecut, stareţul Mănăstirii Popăuţi.

 

+0 -0
se încarcă...