Bătrân salvat cu ajutorul unui câine polițist

0

Un septuagenar din comuna Frumușica, plecat de la domiciliu și rămas izolat o noapte sub cerul liber, într-o zonă greu accesibilă, a fost găsit de autorități cu ajutorul unui câine polițist. Misiunea a fost dusă la bun sfârșit datorită Marei, o femelă ciobănesc german în vârstă de doi ani, specializată la Centrul chinologic Sibiu pe urme miros uman și dispariție persoane.

Alerta s-a dat joi, pe 5 septembrie a.c., în jurul orei 22, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au fost sesizați cu privire la faptul că un bătrân, de 76 de ani, din comuna Frumușica, a plecat în cursul zilei de la domiciliu și nu s-a mai întors. S-au constituit echipe de căutare formate din polițiști și voluntari, care au efectuat scotociri pe o rază de 20 kilometri.

Căutările au continuat și în noaptea de joi spre vineri, iar in dimineața zilei de 6 septembrie, la orele 6.30, polițiștilor și voluntarilor li s-a alăturat Mara. „Căutările au continuat pe teren accidentat cu vegetație spinoasă, până în jurul orelor 12, când Mara s-a așezat lângă o râpă și a lătrat. Acesta era semnalul că a fost găsită victima. Locul în care a fost găsit bătrânul de 76 de ani  se afla la o distanță de trei kilometri față de locuința sa. Acesta era conștient, dar confuz, nu știa unde se află, declarând că a încercat să iasă din zona de teren accidentat, însă nu a mai reușit”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

După ce lucrurile s-au liniștit, bătrânul a luat lesa Marei în mână, afirmând bucuros, că este câinele său. Septuagenarul este în afara oricărui pericol, fiind transportat la spital pentru a-i fi evaluată starea, iar ulterior a fost preluat de către familie.

+0 -0
se încarcă...