Campanie uriașă pentru siguranța copiilor

0

Astăzi, polițiștii botoșăneni, în parteneriat cu Instituția Prefectului și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Centrului pentru Evaluare și Consiliere Antidrog au fost prezenți în mijlocul comunității, în municipiile Botosani și Dorohoi și în localitatea Vorona.

„Activitățile se subscriu celor din campania <<10 pentru siguranţă>>,ce are loc la nivel național. Campania se va derula până la sfârșitul lunii septembrie și are ca scop prevenirea delincvenței juvenile și combaterea oricărei situații ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Sunt vizați, la discuțiile interactive și părinții și bunicii, pentru a le reaminti ce să discute și ce să-i învețe pe cei mici, pentru a-i feri de pericole. Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat. „Prin jocuri, concursuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității. Sunt desfășurate, în aceste zile, și cursuri de legislație rutieră și de prim ajutor, în întâlnirile cu elevii mai mari”, se mai arată în comunicatul IPJ Botoșani.

10 sfaturi pentru ca elevii care se pregătesc de școală, să obțină nota 10 la lecţia siguranţei:

– Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

– Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

– Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

– În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

– Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

– Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

– Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

– Focul nu reprezintă un mod de distracție!

– Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

– Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Polițiștii speră ca informațiile preventive să ajungă la cât mai multe persoane, mai ales în mediul online. Astfel, participanții sunt sfătuiți să împărtășească cel puțin încă unei persoane informaţiile primite, prin distribuire în mediul online sau prin completarea cu alte informaţii, articole sau experiențe utile.

+0 -0
se încarcă...