Mii de credincioşi, alături de ÎPS Teofan, la Vorona (video)

0
btr

După o săptămână de manifestări organizate sub genericul Săptămâna Culturii la Vorona, astăzi, de marea sărbătoare închinată Maicii Domnului, mii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Vorona. Aici, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. „În această sfântă zi dedicată Naşterei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, înţelegem din cuvântul Evangheliei de astăzi că pentru a depăşi această tristă şi dramatică criză în care ne găsim şi ca persoane, ca obşte, comunitate a ţării sau a lumii, ni se pun în faţă două lucruri – familia şi cuvântul lui Dumnezeu. Căutaţi mai întâi acestea şi celelalte se vor adăuga vouă. Că dacă omul are în viaţa sa o familie binecuvântată şi ascultă şi împlineşte cuvântul lui Dumnezeu şi celelalte se adaugă lui, se adaugă şi viaţă materială mai bună, prin aceasta vom avea şi preoţi mai buni şi dascăli mai buni şi politicieni mai buni şi ţară mai curată şi biserică mai duhovnicească, toate aşezate pe acest dublu izvor de autenticitate, de frumuseţe şi adevăr – familia şi cuvântul lui Dumnezeu”, a spus, printre altele, ÎPS Teofan.

Foarte mulţi credincioşi s-au aşezat la rând pentru a se închina la icoana Maicii Domnului, scoasă în curtea mănăstirii.

În finalul slujbei, cei prezenţi au aşteptat să fie binecuvântaţi de ÎPS Teofan, care le-a transmis „har şi pace”. Din partea mănăstirii, au fost împărţite bucate tradiţionale.

btr
btr
btrhdr
btrhdr
btrhdr
btr
btrhdr
btrhdr
btr
Deja ai votat!
se încarcă...