Copii orfani, ajutaţi de militari botoşăneni

0

Militarii din Batalionul 335 Artilerie Botoşani şi cei care fac parte din Asociaţia militarilor veterani din teatrele de operaţii şi a celor cu dizabilităţi şi-au făcut timp să ajungă la doi fraţi, de cinci şi şapte ani, care au rămas orfani în urmă cu aproximativ cinci ani. Părinţii lor au murit într-un accident rutier petrecut la Orăşeni, provocat de un tânăr vitezoman.

Cum tatăl micuţilor era militar, de atunci colegii lui îi ajută periodic pe micuţii rămaşi în grija bunicii, în vârstă de 47 de ani. În amintirea camaradului Ştefan Huţanu, militarii donează bani cu care cumpără diferite produse pentru familia greu încercată.

Cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar cei mici au fost vizitaţi din nou de militari, care le-au dus ghiozdane cu rechizite, haine, încălţăminte, dulciuiri, bani şi produse alimentare.

„În primul rând, suntem oameni şi aceste gesturi pe care le facem noi, vin din inimă. Sunt gesturi de caritate pentru nişte copii încercaţi de soartă, iar menirea noastră este de a fi alături de aceşti copii. Faptul că putem cinsti memoria lui Ştefan şi a soţiei lui prin aceste două minunate făpturi, pe noi ne facem să fim împăcaţi cu noi înşine, în primul rând şi să fim mulţumiţi că putem fi aici”, a declarat locotenent colonel Sorin Ciobanu, locţiitorul comandantului Garnizoanei Botoşani.

Potrivit acestuia, darurile s-au pliat pe faptul că micuţii încep şcoala. Fetiţa este în grupa mare la grădiniţă, iar fratele ei, în clasa I.

„Ne-am gândit că ar fi un moment propice pentru a ne putea prezenta în faţa lor. Mi-am zis încă de când al plecat din Botoşani, dacă voi vedea un zâmbet pe chipul lor, eu mi-am atins obiectivul şi misiunea. Şi copiii au zâmbit. Mă bucur că aceşti copii sunt bine. Este o acţiune specială pentru că prin aceşti doi copii, eu îl văd pe Ştefan. Nu este prima acţiune caritabilă, dar ce am mai făcut, am făcut în linişte, doar pentru a comemora lipsa celor care nu au avut şansă în viaţă pe pâmânt”, a mai spus Sorin Ciobanu.

Militarii şi-au găsit cu greu cuvintele, însă mulţumirea lor a fost aceea că au putut şi de această dată să-i ajute pe cei doi micuţi.

„Acest sprijin înseamnă foarte mult pentru mine. În primul rând, nu l-au uitat pe Ştefan şi tare mă bucur, pentru că a fost un om minunat. Şi colegii lui sunt oameni minunaţi. Le mulţumesc pentru tot, pentru efortul care-l depun pentru a ajunge la noi, că nu e uşor. Pentru fiecare e greu, că aşa e situaţia în ziua de azi. Eu le apreciez gestul lor. Îmi doresc să fie nepoţii sănătoşi şi Dumnezeu să aibă grijă de ei, oriunde vor merge. Mă lupt pentru dânşii, să le fie bine” eu le apreciez gestul lor”, a declarat bunica, Elena Veronica Săuleac.

Bunica a mai povestit că micuţii au depăşit cu greu trauma produsă de pierderea părinţilor şi au avut nevoie de consiliere din partea unui specialist. Şi acum ei ştiu că părinţii sunt în Ceruri, dar îi aşteaptă să revină acasă. Atunci când părinţii lor au murit, copiii aveau opt luni, respectiv trei ani.

Cei doi fraţi nu pot uita faptul că iarna trecută, militarii au venit la ei însoţiţi de Moş Crăciun.

Cei doi micuţi locuiesc acum cu bunica în satul Tudora. Deşi acceptă să meargă la mormântul părinţilor, ei încă speră că tata şi mama vor reveni acasă. Bunica trece mereu pe la locul accidentului pentru a pune flori şi lumânări. Acelaşi lucru l-au făcut şi militarii, în drum spre Tudora. „Nu ne vine a crede că au trecut aproape cinci ani. E foarte greu să- ţi pierzi copiii”, a mai spus Elena Veronica Săuleac.

Dintre zecile de cazuri în care militarii botoşăneni se implică, acesta este mai special. Ei îi vizitează și îi ajută constant pe cei doi copii, de când fostul lor camarad și soția acestuia au plecat la ceruri, fiind recrutați în armata îngerilor. Gestul militarilor reprezintă o lecţie de umanitate care ar trebui să ne dea de gândit şi să ne facă mai buni.

+0 -0
se încarcă...