Gabriel Hârtie – Bucurați-vă de această zi și de toate celelalte care vor veni!

0

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a transmis un mesaj cu prilejul debutului noului an şcolar. Oficialul a avut astăzi foarte multe emoţii, atât în calitate de inspector şcolar general, cât şi de părinte, fiica sa începând clasa pregătitoare, la Şcoala 11 Botoşani.

Mesajul adresat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de către inspectorul şcolar general îl redăm în cele ce urmează:

“Dragi elevi, distinşi părinţi, stimaţi colegi,

Începutul fiecărui an școlar reprezintă o emoție și o provocare pentru fiecare dintre noi, elevi, părinți, dascăli, pentru că școala este locul fundamental al devenirii noastre. Aici vei invăța, te vei educa, vei deveni om.

Dragi elevi, să aveți încredere în voi și să fiți convinși că ceea ce realizați în anii de școală va însemna enorm pentru viitorul vostru. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai bun. Veți învăța de la profesorii voștri lucruri esențiale pentru reușita în profesie dar și pentru viață, pentru că <educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea> (Nelson Mandela).

Stimaţi colegi, responsabilitatea pe care ne-o asumăm este una majoră și vine din interiorul nostru. Calitatea noastră de educator este una care în prezent implică atât responsabilitate față de copilul sau adolescentul pe care trebuie să-l modelam, cât și față de devenirea noastră profesională. Provocarea vine cu fiecare nouă generație de elevi dominată de propriile caracteristici, la care trebuie să ne adaptăm și pentru care trebuie să concepem strategiile educaționale cele mai potrivite, iar noi trebuie să evoluăm odată cu ei. Acești copii ni s-au încredințat spre a fi pregătiți pentru viață. Nouă ne revine sarcina să ajungem la inima lor și să-i călăuzim pe drumul cel bun.

Efortul cadrelor didactice la clasă nu va fi suficient fără implicarea fiecăruia. Colaborarea cu părinții în ceea ce privește urmărirea activității elevilor, deschiderea autorităților locale către problemele școlii, și, nu în ultimul rând, susținerea societății civile sunt tot atâtea moduri prin care putem sprijini împreună performanța și modernizarea școlii botoșănene.

Dragi copii, părinți, profesori, bucurați-vă de această zi și de toate celelalte care vor veni! Mult succes tuturor!”

Deja ai votat!
se încarcă...