Parcări mai scumpe de luna viitoare

0

Începând cu 1 octombrie, taxa în parcările cu plată din municipiul Botoşani va fi de doi lei. Iniţial, se anunţase că măsura va fi aplicată la jumătatea acestei luni, însă reprezentanţii Eltrans mai au nevoie de timp pentru a pune la punct toate aspectele legate de aplicarea noii taxe. Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a explicat că se impun unele modificări la parcometrele vechi, dar şi schimbarea panourilor de informare. Mai mult, în această perioadă vor fi montate în zonele centrale şi cele cinci parcometre achiziţionate de Eltrans.

Tot de la 1 octombrie, se va plăti mai mult şi pentru blocarea/deblocarea maşinilor. Astfel, taxa de deblocare va fi 75 de lei (faţă de 37,5 lei cât este în prezent), iar taxa pentru ridicarea maşinilor va fi de 275 de lei (faţă de 250 de lei în prezent), o sumă similară urmând a se plăti şi pentru transportul maşinii ridicate la parcul auto al Eltrans. La aceste sume se adaugă 40 de lei pentru fiecare zi de depozitare a maşinii la Eltrans. Totodată, pentru relocarea unui autoturism se va plăti o sută de lei.

Taxa de deblocare va fi de 75 de lei la autoturisme  şi platforme, 120 de lei pentru autoutilitare, microbuze şi rulote, 300 de lei pentru autocare, camioane, tractoare, remorci şi alte autovehicule ce depăşesc masa de cinci tone, respectiv 500 de lei pentru autovehicule cu masa de peste 20 de tone.

Şoferii trebuie să ştie că în parcările din zona centrală, se va plăti nu numai de luni până vineri, între orele 8.00 – 18.00, ci şi sâmbăta şi duminica, de la 8.00 la 14.00. Măsura vizează parcările Piaţa Centrală – Comaliment, Piaţa Viilor, Calea Naţională – BRD, Romarta, Elvila, Piaţa Mare (de la sensul giratoriu Bazar – până la Big). Vor fi montate parcometre şi în Griviţa (în faţa complexului comercial) şi pe Primăverii (Complex Căminul), zone unde se plătea în perioada în care primăria a avut contract cu HSR. La acestea se vor adăuga, cele tri noi parcări, respectiv Piaţa Mare (de la sens giratoriu Bazar până la Big), Bulevardul George Enescu (de la sens giratoriu Bulevardul Eminescu, până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina, pe partea magazinului Profi) şi în zona fostului Cinematograf Luceafărul.

+0 -0
se încarcă...