Pregătiri pentru deschiderea şantierului pe strada Drumul Tătarilor

btr

În câteva zile, vor începe lucrările pe strada Drumul Tătarilor. Cel puţin aşa sună asigurările date de Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, în baza celor comunicate de Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare din cadrul Primăriei Botoşani.

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de finanţare a fost semnat în martie 2018, de către primarul Cătălin Flutur şi vicepremierul Paul Stănescu.

A urmat licitaţia organizată de municipalitatea botoşăneană. În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Durata contractului este de 12 luni, perioadă în care este inclusă şi revizuirea documentaţiei. În martie 2019, la semnarea contractului între municipalitate şi câştigătorul licitaţiei, se estima că revizuirea documentaţiei va fi făcută în trei luni, pentru ca lucrările să fie demarate la începutul lunii iunie, lucru care nu s-a întâmplat. Constructorul nu mai poate amâna lucrările, dat fiind faptul că deja au trecut şase luni din cele 12 stabilite pentru acest contract.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

btr
Deja ai votat!