Amenzi mai mari pentru cei care pun deşeuri menajere în coşurile stradale

0
dav

În unele zone ale municipiului Botoşani se menţine practica depozitării deşeurilor menajere în coşurile stradale. În ciuda avertismentelor şi amenzilor date de poliţiştii locali, unii botoşăneni nu renunţă la acest obicei. Spre exemplu, pe strada Bucovina, coşurile stradale sunt aproape zilnic pline cu pungi lăsate de unii cetăţeni cărora le este mai comod să coboare din bloc şi să pună punga acolo, decât să traverseze strada pentru a ajunge la platforma din cartier. De multe ori, dacă respectivele coşuri sunt deja pline, pungile cu deşeuri menajere sunt lăsate lângă acestea.

„Coşurile stradale sunt mai aproape de traseele cetăţenilor decât drumul până la punctele de colectare special amenajate. Din păcate, unii cetăţeni nu înţeleg că aceste coşuri stradale nu sunt pentru deşeurile menajere”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Pornind de la aceste probleme, la nivelul primăriei se lucrează la modificarea regulamentului privind salubrizarea în municipiul Botoşani. Cosmin Andrei intenţionează să propună majorarea cuantumului amenzilor, mai ales în ceea ce priveşte aruncarea deşeurilor menajere în coşurile stradale. Astfel, edilul va propune ca amenzile să fie între 400 şi 2000 de lei pentru persoane fizice, în condiţiile în care în prezent acestea pleacă de la 100 la 1500 de lei. Potrivit reglementărilor legale, o persoană amendată poate plăti în 15 zile jumătate din amenda minimă. „Cu aceste sancţiuni minime nu ne atingeam scopul, adică să-i determinăm pe cei care au greşit să-şi îndrepte conduita şi atunci am solicitat o majorare a cuantumului acestor amenzi. Demersul meu vizează sancţionarea într-un mod mai drastic a celor care nu respectă normele de salubrizare a municipiului Botoşani”, a concluzionat Cosmin Andrei.

+0 -0
se încarcă...