spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTLucruri pe care le poţi face în Passau, Germania

Lucruri pe care le poţi face în Passau, Germania

 

Situat între trei râuri, Passau este un oraş plin de frumuseţe naturală şi pelerinaj religios. Fondat in urma cu peste 2.000 de ani, acesta este unul dintre cele mai vechi orase din Bavaria, un punct important pentru istoria romana si o oprire populara pentru vasele de croaziera. Situat la granita cu Austria, este cunoscut sub numele de „Orasul celor trei rauri”, intrucat Inn, Ilz si Dunarea se intalnesc aici printre dealuri. Pozitia sa strategica l-a facut un oras cu o bogatie mare din epoca romana pana in perioada moderna, iar peisajele sale pitoresti si cladirile in stil italian il fac o destinatie de top in Germania, cunoscuta si sub numele de „Venetia Bavariei”. Este foarte simplu sa ajungi in Passau, si sa te bucuri de peisajele minunate, daca apelezi la firma de transport persoane ZGR. Iata ce poti face cand ajungi acolo:

Punctul de întâlnire al celor trei râuri

Avand fiecare o culoare diferita, apele ofera o priveliste uimitoare la punctul de intalnire. Il poti admira de sus, de pe dealurile care inconjoara orasul, sau te poti plimba pe Innpromenade. Poteca este o bucurie pentru pietoni si biciclisti, in timp ce zona verde si plina de iarba este ideala pentru relaxare si picnic. Cauta si statuia lui Emerenz Meier, un autor si poet local.

Priveşte oraşul din cetate

Cea mai buna priveliste a orasului Passau si a raurilor, este din cetatea de deasupra dealului. Veste Oberhaus a fost construita in 1219 pe St. Georgsberg. Aceasta a fost menita sa afiseze puterea Sfantului Imperiu Roman care s-a extins candva in aceasta regiune. Locatia sa strategica peste aceasta jonctiune a raurilor a fost o pozitie defensiva excelenta, iar astazi este principalul loc pentru o priveliste de neuitat. Cetatea reflecta schimbarea stilurilor in timp: de la gotic la renastere la baroc. Aceasta cladire frumoasa detine o vitrina de istorie si arta din Passau, intr-o zona de muzeu. Daca preferi sa eviti urcarea, exista autobuze de transfer disponibile din centru.

Scara cerească

Passau iti ofera posibilitatea sa urci pe o scara pana la cer. Scara cereasca de 321 de trepte acoperite, ii aduce pe vizitatorii evlaviosi pana la Manastirea Mariahilf. In mod traditional, pelerinii ingenuncheaza si se roaga la fiecare pas. Dupa ce ai ajuns la manastire, poti explora complexul. Designul sau simplu include o capela rococo, tablouri de Bergler si resturi din razboaiele impotriva turcilor. Vechea sacristie are un muzeu de pelerinaj cu o comoara de argint.

Explorează Aleea Artiştilor

Höllgasse din Passau este cunoscuta si sub numele de „Aleea artistilor”. Urmeaza curcubeul pictat pe traseul ingust, pietruit, catre magazine artizanale si galeriile de arta. Artistii locali expun afara picturile in zilele insorite, pentru ca potentialii clienti sa fie atrasi de munca lor. Aceasta este locatia ideala din Passau pentru a cumpara suveniruri.

Cea mai buna perioada pentru a vizita Passau este din mai pana in septembrie, avand in vedere ca temperatura si umiditatea sunt la un nivel mediu. Cele mai aglomerate luni sunt iulie, decembrie si mai. Asadar, daca doresti sa vizitezi Passau in perioada sarbatorilor de iarna, ar trebui sa rezervi din timp un bilet de microbuz pentru transport persoane Romania-Germania.

Sursa: https://www.pexels.com/photo/concrete-buildings-under-blue-and-clear-sky-756688/

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...