Angajații Primăriei Trușești puși să măture gropile din drumul strategic (video)

0

Nu e zi ca drumul strategic să nu iasă în evidență. Dacă nu prin gropile de acolo sau prin eșecul licitației, atunci prin acțiunile unor primari PSD, care conștienți că vor deconta neputința realizării investiției încearcă să dreagă într-un fel sau altul busuiocul. Numai că o fac în disprețul legii și cu o atitudine de vechil pe moșie, uitând de fapt că primăria pe care o conduce este o instituție publică și că angajații ei nu sunt iobagi pe care să-i folosească după bunul plac sau interes.

Este cazul primarului PSD de Trușești, Petru-Grișa Ailenei, care, ieri dimineață i-a scos pe angajații primăriei să curețe gropile de pe drumul județean, parte a drumului strategic, pentru ca firma care a câștigat întreținerea în acea zonă să vină să toarne plombe. Întrebați de consăteni cine i-a trimis să facă acest lucru, oamenii au încercat să se eschiveze, iar unii au răspuns că a fi în concediu și nu în timpul programului.

Primarul Ailenei, cu un tupeu demn de o cauză mai bună, nu s-a ferit să recunoască faptul că el i-a trimis și „că lucrează doar două ore acolo”, după care își fac programul normal. El se face că nu vede unde este problema, în condițiile în care drumul nu este în administrarea sa și chiar dacă ar fi, atâta timp cât serviciul este încredințat către o societate comercială, pentru care se plătesc bani publici, el își obligă subordonații să facă treaba societății comerciale respective.

La această situație s-a ajuns în timp, pentru că autoritățile de control ale statului au închis ochii la neregulile din primării astfel că primarii au ajuns să se creadă stăpânii comunității pe care o conduc.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Dorin Birta, care răspunde de drumuri și care a preluat pe perioada concediului medical atribuțiile lui Costică Macaleți, susține că ordinul de curățare al gropilor nu a fost dat nici de el și nici de reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), care a semnat contractul de întreținere cu Transporturi Auto SA, societate controlată de Constantin Conțac, care, după eșecul licitației la drumul strategic, a trimis utilajele în zonă pentru a continua plombările.

Pe de altă parte, comuna Trușești, una dintre cele mai mari ale județului, are pe site-ul de achiziții publice doar o singură licitație în derulare pentru o investiție de aproximativ un milion de euro pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă în localitățile Buhăceni și Păsăteni, în rest nimic cu ce s-ar putea lăuda actualul primar Petru-Grișa Ailenei. De altfel, una dintre cele 29 de școli și grădinițe ce urmează să fie sau a fost deja închise, pentru că nu asigură condiții minime copiilor – apă, toalete în clădire, etc. – este chiar în această comună, în satul Drislea.

+0 -0
se încarcă...