vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAsfaltul a ajuns la Primăria Prăjeni (video)

Asfaltul a ajuns la Primăria Prăjeni (video)

Unul dintre cele mai importante drumuri din județ, DJ228D, cel care scurtează calea spre Iași, începe să capete o formă, dar încă nu se poate circula în condiții decente pe toată lungimea lui. Cu excepția ultimilor trei kilometri de la limita cu județul Iași, care nu vor putea fi viabilizați pe contratul de întreținere, mai sunt în lucru trei-patru kilometri, care sunt în diferite stadii de execuție.

S-a ajuns la opt kilometri și egalizarea pe încă doi, cred. Se toarnă primul strat pe această porțiune. Suntem aproape de Primăria Prăjeni”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ care răspunde de drumuri și care a preluat pe perioada concediului medical atribuțiile lui Costică Macaleți. Declarațiile acestuia au fost confirmate de primarul liberal din Prăjeni, Alexandru Răileanu, care a spus că „s-au schimbat mult lucrurile”. „Se lucrează. Au ajuns într-adevăr pe lângă noi și mai au vreo trei-patru kilometri. Acum așteptăm să lucreze și la acostamente, pentru că sunt sectoare unde drumul s-a înălțat și cu 20-30 de centimetri și este periculos. Pe intravilan o să încercăm și noi să facem ceva, dar va trebui intervenit neapărat pe extravilan”, a declarat primarul Alexandru Răileanu.

Și șoferi sunt mulțumiți, mai ales că drumul asigură o alternativă optimă pentru cei vor să ajungă la Iași, dar afirmă că pe kilometrii pe care nu s-a intervenit încă, circulația se desfășoară destul de anevoios. „Nu am mers până la începutul săptămânii pe acest drum niciodată. Se poate circula bine o bună bucată de drum, dar pe ultimii kilometri e dezastru. Acum am experimentat ce înseamnă cratere în asfalt. Dacă nu ești atent, poți ajunge cu mașina până la osie în gropi. Porțiunea de piatră e acceptabilă, dar cea cu asfaltul rupt e de evitat. Măcar niște pietriș să pună în gropile acelea”, a declarat un botoșănean care a mers la Iași la începutul acestei săptămâni.

Drumul judeţean spre Iaşi prin Prăjeni a fost viabilizat în 2013, lucrările presupunând, oficial, turnarea unui strat de asfalt peste piatră spartă. În scurt timp, şoferii au ajuns să facă slalom printre gropi până la bucata ieşeană, făcută cu bani europeni şi la standarde europene. Autorităţile judeţene spuneau că drumul s-a stricat din cauza camioanelor care transportau materiale spre partea ieşeană şi că nu puteau interveni din cauză că era în garanţie. Constructorul a refuzat să facă lucrări, spunând că nu a fost plătit. După aproape un an de discuţii, firma a acceptat să facă reparaţii, constând în plombe care au cedat la prima ninsoare.

În ultimii ani, oficialii CJ au motivat că nu pot face reparaţii pe acest drum pentru că este în litigiu. În primăvară a fost acceptată o expertiză de către instanţă, iar lucrurile păreau că intră în normal, numai că luna trecută, la solicitarea Bitunova, instanţa a decis efectuarea unei noi expertize, care va fi discutată la termenul procesului de pe 26 septembrie.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Felicitari domnule BIRTA pentru drumul de la Prajeni. Ati lăsat un drum in câmp la 4 km de aia 60 km făcuți de cei de la Iasi. Acei 4 km sunt un dezastru, iar dumneavoastră nu ați rezolvat nimic cu aceasta legătura spre Iasi. Cheltuiți bani județului pe bucăți de 5-10 km care nu duc nicăieri făcuți doar pentru voturi.
    Ați spus acum o săptămâna ca sunteți la jumătatea drumului pana la Plugari. Dar ca majoritatea politicienilor nu v-ați ținut de cuvânt motivând ca acolo e investiție. Nu ați știut la începutul anului sau săptămâna trecută ca e investiție garantând ca “se face pana la Plugari și sa avem încredere in dumneavoastră”. Îmi este rusine ca mă reprezentați ca președinte de consiliu județean și ne faceți de ras cu cele mai proaste drumuri din întreaga țara.

Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...