ISU își scoate tehnica la vedere, cu ocazia Zilei pompierilor

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani va marca mâine, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, printr-un ceremonial militar care se va desfăşura începând cu ora 10, în parcarea hipermarketului Kaufland din municipiul Botoșani. Pentru cei care vor dori să vadă tehnica de intervenție, reprezentanții ISU vor organiza, timp de două zile, o expoziție în aer liber în parcarea hipermarket-ului.  Astfel, curioșii vor putea vizualiza, vineri și sâmbătă, între orele 9 – 15, mașinile de intervenție, dar și echipamentele care intră în dotarea echipajelor.

Festivitățile dedicate Zilei Pompierilor din România vor debuta însă mâine dimineață la sediile subunităților din Botoșani și Dorohoi, acolo unde vor fi depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri.

Totodată, mâine, între orele 10 – 14, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise la subunitățile inspectoratului din Botoșani, Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Ștefănești, Darabani și Trușești, prilej cu care familiile cadrelor, dar şi cetăţenii vor putea să vadă tehnica de intervenţie.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită anual pe 13 septembrie pentru a reaminti că, în urmă cu 171 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă și inegală, trupele otomane venite să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Deja ai votat!
se încarcă...