Apropierea alegerilor ascute lupta politică (video)

0

Apropierea alegerilor locale ascute lupta politică dintre principalii posibili candidați la fotoliul de primar al municipiului Botoșani.

Într-o recentă conferință de presă, primarul Cătălin Flutur acuza majoritatea PSD din Consiliul Local (CL) că și-a făcut un obicei din a încălca legile și a face numirile doar pe criterii politice în cadrul societăților publice. „Am să o spun încă odată, pentru că și legea veche și noul Cod Administrativ, spun că toate numirile se fac conform proporției de consilieri din Consiliul Local, vorbim de AGA (n.r. – Adunarea Generală a Acționarilor) la societăți, de consiliile de administrație, lucru care nu s-a întâmplat. Spun: «Am câștigat! V-am bătut!» Da, cu 170 de voturi!”, a declarat primarul, nemulțumit că două societății din subordinea CL sunt controlate în totalitate de social-democrați.

În replică, viceprimarul PSD Cosmin Andrei susține că nu i-a oprit nimeni pe specialiștii din PNL să se înscrie la concursurile de la aceste societăți și susține că primarul încearcă astfel să-și justifice ineficiența actului administrativ din actualul mandat. „Consiliul Local este suveran pe selectarea membrilor în Consiliile de Administrație. Așa a decis legiuitorul. Dacă a decis Consiliul Local să aleagă anumiți administratori a făcut-o prin vot”, a declarat Cosmin Andrei, susținând, totodată, că legislația cere un anumit echilibru politic doar în anumite situații, în anumite comisii. „Cred că discutăm despre respectarea unui echilibru în anumite comisii, în anumite situații. Nu spune legea despre echilibru în consiliile de administrație… Atunci când acest echilibru politic a trebuit respectat a fost respectat, de exemplu în consiliile de administrație la școli, când am făcut o comisie de anchetă”, a mai spus viceprimarul PSD.

Atât Cătălin Flutur, cât și Cosmin Andrei și-au anunțat intenția de a candida la fotoliul de primar la alegerile din primăvară, primul din partea PNL, iar al doilea din partea PSD.

Deja ai votat!
se încarcă...