Costel Şoptică, liderul liberalilor botoşăneni, cere demisia conducerii CJ

0
dav

Senatorul Costel Şoptică, liderul PNL Botoşani, a cerut demisia conducerii Consiliului Judeţean. Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, parlamentarul a apreciat că actuala conducere a CJ este cea mai slabă conducere pe care judeţul a avut-o de la Revoluţie încoace. „Consider că este necesară demisia întregii conduceri a CJ, nu mă refer aici nici la Costică Macaleţi, nici la domnul Birta, ci la întreaga conducere PSD, pentru a nu mai fi puşi în situaţia, noi, cei de la PNL, să dăm soluţii, să spunem cum trebuie făcut. Ştim cu toţii că cei de la CJ nu au făcut nimic”,  a declarat Costel Şoptică, reamintind că actuala conducere „nu a fost în stare să pună în aplicare licitaţia pentru drumul strategic”. Costel Şoptică a precizat că „soluţiile pentru drumul strategic se găsesc împreună cu consultantul”, sau apelând la soluţiile găsite de judeţele vecine.

Liderul PNL a arătat că formaţiunea politică pe care o conduce are consilieri judeţeni capabili să prea conducerea Consiliului Judeţean, însă nu a dorit să spună care sunt aceştia.

Costel Şoptică a mai anunţat astăzi că unele primării din judeţ nu mai au fonduri pentru a plăti salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap, dar şi indemnizaţiiile persoanelor cu handicap, din cauză că rectificările de buget au fost făcute „în bătaie de joc la adresa unor primării”. Spre exemplu,  comuna Răchiţi are nevoie de 392.000 lei, Primăria Hăneşti de  410.000 lei, iar Primăria Dângeni de 608.000 lei. În oraşul Ştefăneşti, unde sunt în derulare mai multe proiecte, necesarul pe partea de funcţionare este de 708.000 lei, deoarece numai partea de cofinanţare locală la proiecte depăşeşte un milion de lei. „Deja primarii au făcut, pe lângă adrese către Prefectură, Consiliul Judeţean şi Guvern, inclusiv şi deplasări la Prefectură şi CJ. Până în acest moment demersul lor a rămas în van”, a mai spus Costel Şoptică.

Deja ai votat!