joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPompierii botoșăneni în zi de sărbătoare. Avansări în grad, premii și defilări

Pompierii botoșăneni în zi de sărbătoare. Avansări în grad, premii și defilări

Zeci de locuitori ai municipiului Botoșani au fost alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România.

La acest moment festiv, desfăşurat în parcarea supermarketului Kaufland din Botoșani, au participat prefectul județului Dan Constantin Șlincu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dorin Birta, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu rol de răspuns în situații de urgență. Festivitatea a debutat cu citirea mesajelor autorităţilor administraţiei publice centrale, județene și locale.

În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, un ofițer şi cinci subofiţeri, astfel – în gradul de maior, Bogdan Dieaconu, în gradul de plutonier adjutant șef, Dragoș Dan Vlădeanu și Vasile Cezar Belceanu și în gradul de plutonier adjutant Cristina Mihai, Dorin Iulian Sobariu și Gabriel Dumitru Ciubotaru.

În acest an, titlul de „Pompierul anului 2019” a fost oferit plt. adj. Cezar Munteanu, întrucât a intervenit, în timpul liber, pentru salvarea unui bătrân de 86 de ani dintr-un apartament cuprins de flăcări.

Titlul de „Salvatorul de onoare al anului 2019” a fost oferit plt.maj. Adrian Murărașu, pentru participarea, din turele libere, la numeroase misiuni în comuna Lunca, afectată de inundații, contribuind la salvarea semenilor și a bunurilor acestora, dând dovadă de compasiune, solidaritate și spirit civic.

Alți șase angajați ISU, respectiv, plt. adj. Ciprian Gușilă, plt. maj. Marius Șobîrneț, plt. maj. Marius Ciprian Ciocodeică, plt. maj. Ciprian Răzvan Rumeghea, plt. adj. Radu Dănilă și Andrei Olariu, voluntar în cadrul programului „Salvator din pasiune”, au primit diplomă de merit pentru că au intervenit, în timpul liber, în diferite situații de urgență, dând dovadă de curaj, spirit civic și empatie.

Tot în acest cadru, reprezentanții Consiliului Județean au premiat 20 de șefi ai serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile județului, pentru modul în care s-au implicat în misiuni de salvare și în situații deosebite, de la incendii, până la inundații și manifestări violente ale naturii.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea forțelor inspectoratului.

Cei mai emoționați au fost copiii, care au venit în număr mare să vadă parada militară și tehnica de intervenție.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, au fost depuse, în cursul dimineţii, jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri de la sediul inspectoratului şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.

Între orele 10.00 – 14.00, a fost organizată Ziua Porţilor Deschise la subunitățile inspectoratului din Botoșani, Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Ștefănești, Darabani și Trușești, ocazie cu care zeci de botoșăneni au putut vedea și tehnica de intervenție. Cei care au fost prinși cu alte activități, vor putea vizualiza tehnica de intervenție și în cursul zilei de mâine, sâmbătă 14 septembrie, între orele 09.00 – 15.00, tot în parcarea Kaufland, acolo unde va fi amenajată o expoziție în aer liber.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...