Traficanți de carne vie arestați după ce au acționat și la Botoșani

0

Doi traficanți de carne vie au fost arestați ieri de magistrații Tribunalului Iași, în urma unei acțiuni a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași. Este vorba de doi indivizi, Constantin Gangal și Bogdan Costel Gangal, acuzați de trafic de minori și trafic de persoane.

În fapt, susțin anchetatorii, începând cu anul 2018, cei doi bărbați, prin inducere în eroare și constrângere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, dintre care și o minoră, pe care le-a transportat, transferat și exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în municipiul Iași și în municipiul Botoșani, precum și în mai multe orașe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester și Preston).

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau adăpostite în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal și fizic de către inculpați, pentru a le determina să practice prostituția. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate și interzicându-i-se să comunice cu familia”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de DIICOT. În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpații au publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil.

Reținuți în urma unei percheziții domiciliare organizată în Iași, suspecții au fost arestați preventiv.

Față de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acțiunea de anihilare a indivizilor a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Iași, anchetatorii beneficiind și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Deja ai votat!
se încarcă...