„Casă” căutată pentru doi pui de barză răniți

Cele doi pui de barză salvați la sfârșitul lunii iulie sunt pe cale să părăsească adăpostul cabinetului medical în care au fost tratate, chiar dacă unul dintre ei are un picior amputat.

Cristina-Ionela Kashyap, șeful Gărzii de Mediu Botoșani, le caută un nou adăpost pentru sezonul rece. Inițial se intenționa contactarea grădinii zoologice de la Rădăuți, dar medicii veterinari care le-au tratat s-au opus acestei idei. În aceste condiții s-a luat contact cu o asociație de protecția a păsărilor din Sibiu, care a fost de acord să le primească imediat ce au locuri disponibile, da botoșănenii trebuie să le asigure transportul până în județul din inima țării.

Starea de sănătate a berzelor este una bună. Cea cu piciorul amputat coboară și urcă singura din cuibul improvizat. Ambele mănâncă aproximativ câte un kilogram de inimi de pui pe zi. Vom căuta cea mai bună soluție de integrare. Țin să mulțumesc personalului din cadrul cabinetului medical și echipei de salvatori pentru profesionalismul și generozitatea de care au dat dovadă”, a declarat Cristina-Ionela Kashyap.

Cele două berze au fost găsite la sfârșitul lunii iulie, ambele cu probleme la picioare în urma unor accidente.

La nivelul județului Botoșani au fost recenzate în acest an 92 de cuiburi de barză albă. Unul dintre acestea, situat în comuna Coțușca, este considerat cel mai nordic din țară.

Barză albă este protejată de mai multe legi, omorârea, spargerea ouălelor sau distrugerea cuiburilor fiind considerate infracțiuni.

 

Deja ai votat!