Ce trebuie să știi înainte de a înscrie copilul la o școală privată

Pornind de la apariția unor anunțuri privind oferte educaţionale antepreşcolare, preşcolare, after-school etc. din partea unor ofertanţi particulari, pentru anul şcolar 2019-2020, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani le recomandă tuturor beneficiarilor să solicite, la înscrierea într-o astfel de instituție/asociație etc., documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia. „Funcţionarea legală a unei unităţi de educaţie antepreşcolară / grădiniţă  / şcoli postliceale este dovedită pe baza actului de autorizare sau de acreditare, respectiv de ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea.

Unităţile particulare de învăţământ, furnizorii de oferte educaţionale antepreşcolare, preşcolare, after-school etc, au dreptul de a înscrie copii/elevi şi de a desfăşura activităţi de educaţie numai dacă dispun de autorizare de funcţionare provizorie sau de acreditare”, se arată într-un comunciat de presă transmis de conducerea IŞJ.

În acelaşi document se precizează că, în situaţia înscrierii copiilor/elevilor în unităţi de învăţământ preuniversitar particulare care nu pot proba funcţionarea pe baze legale, unicii responsabili sunt părinţii sau susţinătorii legali ai acestora.

Părinţii pot afla informaţii despre unităţile de învăţământ preuniversitar particulare, care funcţionează legal, pe pagina web a Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani http://www.isjbotosani.ro/ la rubrica „Învăţământ particular” sau pe pagina web a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar http://beta.aracip.eu/

Părinţii care doresc înscrierea copiilor în creşe cu învăţământ antepreşcolar şi grădiniţe pot consulta ghidul „Cum aleg pentru copilul meu o grădiniţă particulară”, pe site-ul Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani la rubrica „Învăţământ particular”.

 

Deja ai votat!