O nouă distincţie pentru îndrăgitul artist basarabean Ion Paladi

0

Ion Paladi, îndrăgitul interpret basarabean de muzică populară, a devenit Cetăţean de Onoare al comunei Vorona. Distincţia i-a fost acordată, pe 8 septembrie, de primarul Aurel Ştefan „în semn de apreciere şi respect pentru întreaga sa activitate de cercetare, de valorificare şi de promovare a celor mai alese tradiţii ale muzicii populare româneşti în mod deosebit ale cântecului popular patriotic, pentru contribuţia sa la redeşteptarea şi întreţinerea sentimentului naţional în rândul românilor de pretutindeni”.

„O bucurie și o onoare pentru mine că am devenit Cetățean de Onoare al comunei Vorona, Județul Botoșani! Mulțumesc domnului Primar Aurel Ştefan, consilierilor și publicului meu minunat pentru acest titlu!”, a declarat artistul.

Ion Paladi este „cetățean de onoare fără hotare”, după ce a înregistrat un alt record în relaţia cu publicul său. Titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Vorona vine după ce, anul trecut, a primit cetățenia de onoare în comunele George Enescu și Corlăteni, din judeţul Botoşani. Mesajele patriotice îmbrăcate în folclor autentic ajung la sufletul spectatorilor de pretutindeni, iar Ion Paladi îşi consolidează popularitatea nu doar prin CD-uri, albume vândute și vizualizări pe  Youtube, ci și în recunoștință din partea autorităţilor locale din Botoşani şi România.

Deja ai votat!
se încarcă...