Protopop Lucian Leonte – Trebuie să umplem bisericile, ca să golim spitalele şi penitenciarele (video)

Sute de credincioşi botoşăneni au participat în această după amiază la slujba oficiată la Monumentul Sfintei Cruci de părintele protopop Lucian Leonte, alături de un sobor de preoţi.

Au fost oficiate Acatistul „Sfintei Cruci”, Slujba aghesmei, fiind rostite şi rugăciuni de binecuvântare a celor care au început anul şcolar. Atmosfera a fost emoţionantă şi înălţătoare. Cu busuioc şi lumânări aprinse în mâini, botoşăneni de toate vârstele s-au rugat şi au cântat alături de preoţi.

„Suntem la finalul sărbătorii Înălţarea Sfintei Cruci, în faţa acestei frumoase, măreţe, sfinte cruci, care este ca un altar în care venim an de an ca să primim darul lui Dumnezeu, pentru noi şi pentru copiii noştri care au început anul şcolar. Aici este izvorul puterii cu care noi trăim. În acest semn vom învinge şi noi şi copiii noştri, în istorie şi în eternitate. Ne reamintim de jertfa Mântuitorului Hristos pe cruce pentru noi, oamenii”, aşa şi-a început cuvântul de învăţătură părintele prototop Lucian Leonte, În continuare, el a vorbit despre importanţa unei vieţi trăite cu grijă faţă de semeni, în smerenie şi ascultare a cuvântului lui Dumnezeu. „E nevoie să sfinţim în întregime viaţa noastră, a tinerilor, a copiilor noştri şi nu să încercăm parţial, pe segmente. Să sfinţim sufletul, dar şi trupul. Trebuie să umplem bisericile, ca să golim spitalele şi penitenciarele”, a spus Lucian Leonte. Părintele protopop a făcut apoi referire la pericolele la care sunt expuşi copiii şi tinerii care găsesc alcool, ţigări şi droguri la câteva sute de metri de şcoală. „Iubiţi fraţi şi noi în familie, în special mama şi tata şi preotul la biserică şi profesorii la şcoală şi autorităţile ar trebui să fim preocupaţi să nu se dezvolte facilităţi pentru înrăirea copiilor noştri. Supravegheaţi-vă copiii pentru că nu ştiţi ce surprize vă pot aduce. Şi dacă nu-i supraveghem, mai târziu vom plânge noi, părinţii, în urma lor”, a afirmat părintele protopop, reamintind de importanţa educaţiei în spiritul vieţii creştine. El a apreciat că este necesar un efort comun pentru ca tinerii, copiii, să fie ajutaţi. „Este normal să ne dăm mâna cu toţii şi biserica prin preoţi şi prin credincioşi, prin oamenii de credinţă, cu suflet mare, cu râvnă, părinţii, educatorii şi învăţătorii, toţi ceilalţi factori responsabili de cultură şi educaţie să-i învăţăm pe copii să se preţuiască pe ei înşişi după preţul pe care-l pune Dumnezeu, nu după învăţătura lumii, că lumea e atât de diferită şi dezbinată, încât niciodată nu vom şti să găsim un sens al lumii dacă ne luăm după oameni. Sensul vieţii îl vom găsi doar prin Dumnezeu”, a concluzionat părintele prototop.

În final, credincioşii au fost binecuvântaţi şi au primit agheasmă.

 

dig
sdr
dig

 

 

 

 

 

 

 

Deja ai votat!