Acțiune în noapte a polițiștilor botoșăneni

0

O acţiune de amploare a polițiștilor botoșăneni a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când mai multe cluburi și discoteci din municipiul Botoșani au fost verificate de forțele de ordine. Operațiunea a avut loc după lăsarea întunericului, când petrecerile erau în toi, polițiștii beneficiind de sprijinul „mascaților” din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoşani. Acţiunea a fost organizată pe linia combaterii faptelor antisociale, îndeosebi a celor comise cu violenţă, și pentru creșterea gradului de siguranţă publică.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au legitimat peste 290 de persoane şi au efectuat 133 de controale corporale. De asemenea, au fost verificate 14 autoturisme. „Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.300 de lei, 7 dintre ele fiind pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Tot noaptea trecută, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti aparţinând Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au acţionat pe raza oraşului Darabani, în special în proximitatea localurilor de alimentaţie publică de tip cluburi, unde se concentrează un aflux mare de persoane, predispuse la comiterea de fapte antisociale, pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a liniştii publice şi pentru evidenţierea elementului poliţienesc. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 120 de persoane şi controlate 7 autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 10.000 de lei, fiind confiscată şi suma de 670 de lei în numerar. La această acţiune au participat şi lucrători din cadrul IJJ Botoşani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoşani şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului.

Deja ai votat!
se încarcă...