Incendiul de la depozitul de deșeuri a fost stins

0

Incendiul declanșat sâmbătă după-amiază în incinta depozitului de deșeuri din satul Victoria (comuna Stăuceni) a fost lichidat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), intervenția pompierilor durând mai bine de 24 de ore. Pentru a lupta cu focul, echipajele de pompieri au făcut cu schimbul.

Potrivit primelor informații, flăcările au afectat suprafață de aproape 2.000 de metri pătrați din depozitul de deșeuri din material plastic, însă fumul degajat a afectat calitatea aerului din localitățile limitrofe. Din acest motiv, a fost nevoie de avertizarea populației prin mesaje de tip RO-ALERT. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani au făcut o primă evaluare, iar în zilele următoare urmează să dispună o serie de măsuri.

Incendiul a izbucnit sâmbătă, chiar în zona în care au fost depozitate ultimele deșeuri de plastic, iar inițial angajații societății Diasil (n.r. – firmă care administrează depozitul de deșeuri) au intervenit cu mijloacele din dotare, crezând că pot face față situației. Ulterior însă, focul s-a extins, iar cei de la depozit au sunat la 112, cerând sprijinul ISU. Patru echipaje de pompieri au intervenit la fața locului, însă acestea au trebuit să acționeze și pe timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Chiar dacă incendiul a fost stins, pompierii au rămas în zonă până în această seară și asta pentru că mai existau degajări de fum care indicau faptul că arderile mai aveau loc în straturile inferioare. De altfel, la anumite intervale de timp flăcările reizbucneau la suprafață.

O primă concluzie provizorie avansată de reprezentanții ISU indica ca și cauză probabilă de izbucnire a incendiului autoaprinderea deșeurilor, fenoment favorizat și de condițiile meteo-climatice din ultima perioadă.

+0 -0
se încarcă...