PSD merge cu guvernul în Parlament (video)

0

PSD anunță că va rupe jocul de șah dintre putere și opoziție și va merge cu guvernul în Parlament pentru a cere un vot de încredere după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat și noile propuneri de miniștri făcute de premierul Viorica Dăncilă. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, social-democratul botoșănean Marius Budăi, în cadrul conferinței de presă a organizației locale a PSD. „Suntem în situația în care domnul președinte Iohannis blochează orice. O să mergem în Parlament să trecem guvernul, dacă așa consideră dumnealui, și o să avem și voturile necesare… Dacă domnul președinte crede că așa se rezolvă situația, deși specialiștii spun că este neconstituțional și că ar fi trebuit să numească miniștrii interimari, vom merge în Parlament. Cu siguranță vom întruni numărul de voturi, dacă nu, îi așteptăm pe colegii de la USR, de la PNL cu programul de guvernare care încă nu apare”, a declarat Marius Budăi. Acesta nu se teme de trecerea în opoziție și susține că regulile democrației spun că atunci când pierzi sprijinul parlamentar trebuie să cedezi puterea noii majorități. „Vrem să guvernăm atâta timp cât cetățenii ne-au dat votul, adică pentru un mandat până în 2020. Tot democrația spune că dacă în Parlament nu mai întrunim numărul de voturi sunt reguli care se aplică”, a mai spus Marius Budăi.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu îi este „teamă” să se prezinte cu Guvernul în Parlament pentru un vot de încredere, argumentând că, la votul pentru şefia Senatului, PSD a demonstrat că are majoritate.

Joi după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Dăncilă să se prezinte în faţa Parlamentului pentru validarea Guvernului. „Doamnă prim-ministru, vă spun acum direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni în momentul în care a refuzat noile propuneri de miniștrii făcute de Viorica Dăncilă.

+0 -0
se încarcă...