Dezbatere publică solicitată de conducerea societăţii Microbuzul

0

Sala de şedinţe a Consiliului Municipal va găzdui astăzi, începând cu ora 11.00, o dezbatere publică pe tema transportului public local. Dezbaterea are la bază proiectul de hotărâre vizând folosirea autobuzelor de către societatea Eltrans. Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a declarat că proiectul s-a aflat în consultare publică, în această perioadă fiind primită o adresă de la conducerea societăţii Microbuzul. „Reprezentanţii societăţii Microbuzul arată că hotărârea pe care urmează să o luăm ar fi nelegală şi că ar fi potrivit ca Microbuzul să efectueze curse pe cele două trasee, având deja un contract în derulare, având o gestiune delegată şi efectuând transport cu autobuze. Ei mai arată că societatea Eltrans a primit în gestiune directă transportul public cu tramvaie”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a arătat că după dezbaterea de astăzi, proiectul de hotărâre va fi dezbătut şi de consilierii municipali, la finele acestei luni. Practic, aleşii locali vor trebui să decidă dacă Eltrans va putea folosi pe cele două trasee autobuze care urmează a fi achiziţionate în cadrul unui leasing operaţional.

Conducerea Eltrans a solicitat de mai mult timp undă verde pentru folosirea autobuzelor, pornind de la problemele care apar din cauza vechimii căii de rulare şi a tramvaielor. Înlocuirea tramvaielor mai are la bază şi faptul că în câteva luni vor începe lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul, în baza unei finanţări europene, perioadă în care tramvaiele nu vor mai putea circula. Deşi se discută de luni bune, problema nu a fost tranşată prin vot deoarece există păreri divergente legate de legislaţie şi de oportunitatea înlocuirii tramvaielor cu autobuze.

În condiţiile în care consilierii municipali vor da undă verde prin vot, Eltrans va achiziţiona în leasing operaţional nouă autobuze care vor circula pe cele două trasee din municipiu.

Deja ai votat!
se încarcă...