Club de lectură organizat de „Prietenii cărţilor” de la Şcoala „Elena Rareş”

0

Elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani, împreună cu învățătoarea Loredana Șușter, organizează Clubul de lectură ”Prietenii cărților”. Este al treilea an în care elevii participă la această activitate.

Începând cu anul 2019, întâlnirile din cadrul clubului au loc la Filiala 2  Grivița a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”, unde copiii sunt conduşi cu drag în „împărăția” cărților. La întâlnirea de mâine, copiii vor discuta despre cartea „Pădurea Fermecată” de Enind Blyton.

Potrivit reprezentanţilor bibliotecii, copiii citesc aceeași carte, încadrându-se într-un anumit interval de timp, de regulă, trei săptămâni. Activitățile sunt diferite la fiecare întâlnire: se discută despre personaje, despre acțiunile lor, copiii își pun întrebări despre motivele acțiunilor, găsesc o altă rezolvare, un alt final cărților, dramatizează momente din povestire, mimează sau desenează. Interesante și extrem de îndrăgite de copii sunt „procesele”, organizate după toate regulile unei săli de justiție.

„Cum personajele cărților citite sunt copii, problemele lor se regăsesc și în viața de zi cu zi a micilor cititori, iar rezolvările acestora devin mai ușoare.

În cadrul clubului de lectură,  copiii împart o magie incredibilă, ajung pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, primesc confirmări, își recunosc simțirile sau discută în contradictoriu, ceea ce le oferă motive diferite de abordare, sesizează detalii care le-au scăpat, au ocazia să vorbească despre o serie de trăiri pe care, poate, nu le-ar dezvălui niciodată, cunoscându-se astfel mai bine pe sine”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene.

+0 -0
se încarcă...